Oaspeți din străinătate la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, în cadrul proiectului „Hooked on Mathematics”

Oaspeți din străinătate la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, în cadrul proiectului „Hooked on Mathematics”

Dimensiune text

 

 

Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman a fost gaza unei delegații din străinătate, formate din elevi și profesori din Lituania, Belgia, Bulgaria, Italia și Turcia, pe parcursul lunii mai, în cadrul proiectului „Hooked on Mathematics”.

Colegiul Tehnic „Petru Poni” beneficiază, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020, de un grant pentru proiectul cu titlul, „Hooked on Mathematics”, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea KA2, Schimb de bune practici, prin Agenția Națională de Programe Comunitare și Dezvoltare Profesională. Partenerii colegiului romașcan în cadrul acestui proiect sunt: Plunges „Saules” Gimnazija din Lituania (coordonator european), 144 Secondary School Narodni Buditeli din Bulgaria, Sehit Murat Inci Anadolu Imam Hatip Lisesi din Turcia, Go – Atheneum Da Vinci Campus din Belgia și Istituto di Istruzione Superiore „G. Lapira” din Italia.

A treia întâlnire transnațională a proiectului, scurt schimb de grupuri de elevi, avut loc în Roman, între 13 și 17 mai. La această reuniune de proiect au participat 14 elevi și 12 profesori din: Lituania – 2 profesori și 3 elevi, Belgia – 2 profesori și 3 elevi , Bulgaria – 2 profesori și 2 elevi, Italia – 3 profesori și 4 elevi, și Turcia – 3 profesori și 2 elevi. Tema reuniunii a fost „Mathematics and ICT”. Înainte de această întâlnire de proiect, elevii români au creat  un chestionar Google Docs, pentru a măsura atitudinea elevilor față de matematică. La acest chestionar au răspuns toți participanții la reuniunea de proiect din România și toți elevii și profesorii din grupul țintă, din fiecare țară parteneră. Același chestionar va fi aplicat beneficiarilor acestui proiect la sfârșitul proiectului.

Reuniunea de proiect de la Roman a inclus participarea invitaților la curriculum-ul școlar, ateliere de lucru, simpozioane și conferințe, prezentarea țării noastre și a sistemului de învățământ, prezentarea municipiului Roman, culturii și tradițiilor orașului, precum și vizitarea acestuia, o vizită la Primăria Roman și o întâlnire cu conducerea municipiului, excursii tematice la Lacul Roșu, la castelele medievale din Neamț, precum și la Iași, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și la Palatul Culturii.

„Scopul generos şi îndrăzneţ al proiectului «Hooked on Mathematics» este de a demonstra că este posibilă armonizarea curriculumurilor matematice din șase ţări europene: există teme, conţinuturi comune, acestea pot fi abordate din diferite perspective, se poate coopera la nivel european în activitatea didactică de zi cu zi, iar această cooperare conduce la rezultate de înaltă calitate, demne de a fi împărtăşite cu toţi profesorii europeni interesaţi. Deşi programele noastre şcolare şi viziunile asupra sistemului educaţional diferă în mod vizibil de la ţară la ţară, există aspecte generale comune, iar noi considerăm că putem coopera şi studia acest teren comun, demonstrând că există elevi şi profesori fără frontiere, iar singurul scop viabil al educaţiei oferite de orice şcoală europeană este calitatea acesteia”, a afirmat profesor Mihaela Stan, coordonatorul proiectului în cadrul Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0