Oamenii de afaceri, supărați pe angajații Primăriei și pe șomeri și asistații social

Oamenii de afaceri, supărați pe angajații Primăriei și pe șomeri și asistații social

 

 

Marți, 6 februarie, conducerea Primăriei municipiului Roman a continuat șirul dezbaterilor pe tema bugetului cu cele mai importante categorii socio-profesionale, de data aceasta fiind invitați la discuții oamenii de afaceri. Peste 45 de reprezentanți ai mediului de afaceri au fost prezenți la întâlnire, cele mai multe probleme ridicate de către aceștia fiind cele legate de creșterea impozitelor, lipsa personalului, precum și de faptul că statul în sine a devenit un principal concurent al firmelor private.

Zona Roman este în dezvoltare, conform Camerei de Comerț

La întâlnire au participat și reprezentanții Camerei de Comerț, precum și cei ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Primarul Lucian Micu a explicat la începutul discuției că, față de anul trecut, bugetul local este mai mic cu circa 40% prin aceea că salariile pe care Primăria le dădea către personalul din unitățile de învățământ au trecut acum în sarcina directă a inspectoratelor școlare, dar o diminuare s-a produs și prin reducerea cotei de impozitare de la 16 la 10%.

„Pentru a putea echilibra bugetul am decis să diminuăm cheltuielile materiale cu 10% și am încercat să aducem alte sume de la Consiliul Județean și ministere pentru a avea un buget de investiții, chiar dacă el va fi mai mic decât în anii anteriori. Lucrăm la studiile pentru 14 proiecte pe care le vom finanța cu banii din împrumutul contractat. Am semnat două proiecte europene – Parcul Jora și reabilitarea termică a blocului 33 din Anton Pann -, avem în evaluare proiectele europene pentru Creșa Smirodava și Cinematograful Unirea, redepunem proiectul pentru anveloparea a încă opt blocuri și vrem să mai depunem în acest an, când se deschid liniile de finanțare, proiecte pentru modernizarea a trei școli, pentru extinderea și modernizarea iluminatului public cu LED și pentru extinderea ambulatoriului Spitalului și crearea unui centru de imagistică”, a precizat primarul Lucian Micu.

Vasile Balcan, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie, a prezentat un raport la finele anului 2016 care arată că zona Roman este în continuă dezvoltare, firmele obținând peste 19 milioane de euro profit. Acesta i-a invitat pe agenții economici ca, împreună, să realizeze noi târguri și activități menite să promoveze produsele autohtone.

Probleme mărunte, dar care au soluții punctuale

Un agent economic i-a reproșat primarului Lucian Micu faptul că se construiește mai mult în zone de lângă Roman, cum ar fi Cordun, însă edilul a explicat că Romanul nu are suprafețe generoase de teren și că la noile investiții lucrează și romașcani, deci ar fi tot un câștig pentru comunitate.

Reprezentantul firmei Megafashion a reclamat că, periodic, în zona firmei sale, situată lângă sediul E.ON, există mulți câini fără stăpân și că cei cu stăpân îi murdăresc clădirile, considerând că ar fi necesar ca Poliția Locală să intervină și să-i amendeze pe proprietari. Acesta a cerut și includerea zonei treseele de transport public în comun, dar și subvenție pentru angajații săi care folosesc acest mijloc de a ajunge la serviciu. Acesta a mai cerut amplasarea de noi camere de supraveghere în oraș și în Cimitir, lucru prins în bugetul pe anul acesta. Primarul Lucian Micu le-a explicat în schimb celor prezenți că cetățenii nu au acces la imaginile de pe camerele de luat vederi, ele fiind oferite doar organelor de anchetă, persoanele putând doar solicita păstrarea imaginilor pentru a le putea folosi în acțiunile în instanță. Reprezentantul firmei a criticat autoritățile locale și Camera de Comerț pentru faptul că la târguri nu sunt promovate neapărat produsele autohtone: „Dacă eu am un magazin în oraș, pentru care mai plătesc și taxe, nu vin la târgurile expoziționale organizate de camere de comerț decât dacă nu trebuie să plătesc”. Reprezentanții Camerei de Comerț le-au pus în vedere celor prezenți că producătorii autohtoni beneficiază de unele facilități pentru a putea să se promoveze în cadrul acestor acțiuni, dar pentru aceasta ar trebui să și răspundă invitațiilor.

Lipsa de angajați și mirajul locurilor de muncă de la stat

Patronul societății Caremil a atras atenția asupra faptului că firmele din Roman duc lipsă de angajați, cei mai mulți preferând să plece din privat pentru un loc de muncă la stat, asta și în condițiile în care, anul trecut, bugetarii au primit două creșteri salariale. „Salariile în Primărie au crescut cu 20% anul trecut în februarie și apoi, din octombrie, prin legea unitară dată de Guvern. Și pentru noi a însemnat un dezechilibru, de aceea am decis să facem angajări numai acolo unde este nevoie. De asemenea, plecările de personal vor fi acoperite cu personalul rămas. Acum pot cere și eu performanță de la cei din Primăriei, pentru că acum sunt motivați”, a spus primarul Micu.

Reprezentantul firmei Hidroterm l-a „taxat” pe edil, spunând că întâi ar trebui să umble la cheltuielile de personal și mai apoi la cele materiale. „Să faceți reduceri de personal. Să ne dați organigrama și ce activități fac angajații, ca să știm cum să ne plătim și noi angajații. Aleșii (n.r. – referitor la consilierii locali, care aprobă organigrama Primăriei) sunt aleșii lor, nu ai noștri. Dacă nu le mai dați atribuții angajaților din Primărie, vor pleca singuri”, a spus Ioan Țarălungă. Primarul a explicat faptul că organigrama instituției, care este acum acoperită la 65-70% din necesar, se găsește pe site-ul Primăriei și că, la fiecare trei luni, salariile funcționarilor se fac publice. În plus, legea nu permite disponibilizarea funcționarilor publici, existând precedente în sistemul de stat în care instanțele le-au dat angajaților dreptate și statul a trebuit să plătească despăgubiri.

Oamenii de afaceri au criticat și faptul că la Direcția de Taxe și Impozite Locale o persoană taie chitanța și o alta încasează banii, la fel cu se întâmplă și la ANAF, dar asta pentru că ambele funcționează după o lege neactualizată de prin 1970.

Reprezentantul firmei Occidental Construct s-a plâns de lipsa personalului și i-a cerut primarului să găsească soluții ca șomerii și asistații social să fie obligați să se angajeze. Cei de la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă au explicat faptul că în zona Roman sunt peste 3.000 de șomeri, cifră în care sunt incluși și șomerii aflați în plată, dar și asistații social, așadar forță de muncă este: „Asistații social nu au nicio calificare, iar cei mai mulți au cel mult 4-6 clase, astfel încât nu pot beneficia nici de cursuri de formare. Acordăm facilități celor care angajează persoane de peste 45 de ani, care se apropie de vârsta de pensionare sau tineri până la 25 de ani, pentru care plătim 900 de lei pentru 12 luni, în limita bugetului, și cu angajamentul firmei că îi menține până la 18 luni în câmpul muncii”.

Și patronul firmei Imrom a intervenit în discuție, solicitând conducerii Primăriei Roman să nu mai deconteze utilitățile pentru biserici: „Nu vreau să plătiți apa și canalul pentru biserici. Nu mă duc la biserică pentru a mă duce la toaletă, plus că bisericile nici nu au toaletă publică”.

Din păcate, discuțiile care s-au întins pe mai mult de o oră nu au atins și problema bugetului pe anul 2018 și nici nu s-au primit prea multe sugestii pertinente pe problemele comunității, ci mai mult probleme care puteau fi rezolvate punctual cu Primăria sau alte instituții. Un îndemn bun, de data aceasta pentru Spitalul Roman, ar fi apelul făcut de autorități ca societățile să cedeze cota de impozit pe profit, de 20%, către unitatea medicală, bani din care ar putea să fie cumpărată aparatură.

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 17
 • Daca paronii firmelor ar mai da si salarii decente nu ar pleca de la firmele lor .

 • mama omida 1 an

  va puteti imagina ca „schema Primariei” este acoperita doar cu 65-70% din personal ? in curand vor lucra in doua schimburi sau vor face birouri supraetajate !! eventual se vor extinde in parcarea supraetajata de la Piata ,ca tot sta goala !! domnu ‘ primarele care este !!! pe sistem…da’ asa un pic de bun simt ,pe cand ????

 • Ștefan 1 an

  ,,Oamenii de afaceri se plâng că duc lipsă de angajați ” Dar când i-au avut și-au bătut joc de ei , cine i-a oprit să le dea salarii decente , să le plătească orele lucrate în totalitate , să le respecte contractele de muncă și să le vorbească frumos în cazul multora dintre ei. La noi din păcate angajatul este văzut ca un sclav care trebuie să aducă doar profit în buzunarele angajatorului . În unele firme dacă îndrăzneai să comentezi ceva ți se spunea ,, dacă nu-ți convine poți să pleci că am o sută ca tine care așteaptă la poartă ” Acum unde sunt domnilor angajatori sutele acelea de oameni de la porțile voastre ? Voi i-ați determinat să plece din țară și va trebui ca tot voi să îi aduceți înapoi dacă vreți oameni .

 • oarecare 1 an

  Patronatul ar trebui sa nu se mai plinga atita.Sunt sectoare(paza,comert,industrie) unde nici salariul minim nu iti iese daca socotesti la nr. de ore.Raspunsul patronatului este acelasi peste tot,nu iti convine „LA REVEDERE”.uitati-va sunt citeva firme care cauta permanent ospatari sau in constructii si vor sa le lucrezi 250 de ore cu salariul min./economie.In paza este si mai grav se lucreaza la majoritatea cite 250-300 ore pe 1 200 lei si daca spui ceva iti arata usa.
  Persoanele trecute de 50 de ani nu au nici o sansa si de multe ori nici nu sunt chemate la interviuri desi aplica.In cazul in care ajung totusi la interviu sunt tratate cu sictir si umilite.Daca ii crapa maseaua patronului il angajeaza dar va avea cel mai mic salariu desi aportul lui este egal cu a celorlanti.
  Multi patroni asteapta sa plateasca muncitorul calificat cu salariul min./ec,ori asta o serie nu accepta si se duc in alta parte.Ar trebui sa puna mina sa isi califice si ei forta de munca iar dupa aceea sa o retribuie corespunzator deoarece salariatul dupa ce capata o anumita experienta intr-un domeniu si nu este retribuit corespunzator pleaca la concurenta.Si la salariat se aplica regula cererii si ofertei.
  Sunt patroni care au constientizat ca forta de munca este o avere si o investitie si o respecta acordindu-i atentia care i se cuvine,ceilanti adica majoritatea stau si se pling permanent.II intreb cum isi plateste salariatii,cum respecta timpul de munca,cum ma respecta pe mine ca om si subordonat???

 • ulise 1 an

  Da ! Au fost timpuri cand „patronii” au trait vremuri bune. Facturi false, spaga la garda,spaga la fisc, tva recuperat fraudulos, aport patron din pix , bani bani multi bani. Masini scumpe , apartamente cumparate pe ascuns fara stirea sotiilor, prostituate , amante , bautura, politisti corupti , bani , spagi , permise nesuspendate pentru alcool..Angajatii erau pe ultimul loc. Sclavi…In loc de investitii in firma patronii bagau banii la pacanele si plateau vacante. Erau doua concedii : unul cu familia si alta cu amanta. Ce vremuri …
  Acum…naspa…au venit anii cand trebuie sa platiti. Angajatii va cam scuipa-n fata , vanzarile nu prea merg , guvernul va cam freaca la ridiche , amantele s-au scumpit , sotiile s-au desteptat , nu prea mai e de unde . Bolizii de lux de jdemii de euro stau incaltati cu pingele de anvelope si cu ulei de motor din Dedeman. Patroni de doi lei cu chilotii rupti in cur. E o vorba : urma alege ! Au mai venit si ceva boli de la stres….Multi din voi efectiv putiti de datorii…nu numai la banci…hahah ! Aveti bani imprumutati si de la rudele care au muncit afara din tara….Stati ca se intorc si aia ca pute si bate viscolul si prin tarile astea straine… Unde-s banii lor ? Are firma bani ? Nu prea are ! Haaaa! Naspa vremuri ! Daca aveati pistol si gloante era simplu..il duceati la tampla si gata…dar asa….
  Va urez , dragilor patroni …raspuns bun la aspra judecata de Apoi !

  • mama omida 1 an

   la veninul cu care infierezi „patronii” esti bun pentru propaganda nord coreana! de mai avea Ceausescu 10 „rosii in cerul gurii” ca tine ,era mai tare ca Lenin; nostalgic rau baiete! noroc cu Dragnea ca mai puteti si voi scoate capul.

   • oare 1 an

    Daca nu ai lucrat niciodata in sistemul privat ca angajat atunci ar trebui sa taci.Iti recomand 1-2 luni dar nu pe post de fata sau nepotul lui unchiul sau matusei si atunci ai dreptul sa spui asemenea prostii.Nici in regimul comunist cu exceptia puscariilor nu se lucra cum se lucreaza astazi la majoritatea privatilor,fara libere,program de 10-12 ore,fara concedii de odihna in multe locuri sau se acorda partial,fara concedii medicale ca ai plecat cind ai revenit.
    Am trait vremurile comuniste si era un respect pt. timpul de munca.Rar cind ramineai peste program si atunci era caz de forta majora si nu devenea o obisnuinta din partea angajatorului.Referitor la propaganda coreeana cred ca in privinta muncii o traim pe pielea noastra deoarece nu este nici o diferenta.Mergi pe strada si uita-te la fetele oamenilor si a cea nord coreenilor la tv. si vei constata ca ai nostri ai figurile mult mai triste.
    Si noi avem niste drepturi pe care din 90 ne le calcati in picioare majoritatea patronilor si am inceput sa vedem de la un timp ca putem sa fugim si la concurenta daca sunt conditii mai acceptabile iar cei care s-au obisnuit sa aiba sclavi pe mosie incep sa urle ca le dispare resursa umana si nu mai pot sa isi intretina placerile cu mii si zeci de mii de euro.Bine ca prin restaurante stiu sa arunce cu bacsisuri de sute de lei la fiecare comanda,dar salariatului nu ii pune 100-200 de lei in plus

 • mihai 1 an

  Este 100% adevarat ce spun comentatorii „Stefan” si „Oarecare”. De luat aminte!

 • mihai 1 an

  Este 100% adevarat ce au spus comentatorii „Stefan” si „Oarecare”. De luat aminte!

  • interviuri la patronat 1 an

   Am avut ocazia sa merg la citeva interviuri(poate citesc si cei care trebuie) care au acceptat o persoana peste 50 de ani la interviu.La Ada grup a pus 2-3 intrebari si pa te suna de la resurse umane.hai macar aveti curajul sa spuneti ca nu corespund,la o firma de posta privata am fost si mi sa spus din start ca sunt platit cu salarilu minim/ec.Cind am intrebat de programul de lucru si eventualele ore suplimentare au schimbat subiectul si va mai sunam noi ca mai avem citeva interviuri.La 2-3 sapt. anuntul este pe olx pt. ca nimeni nu se duce sa pedaleze prin ploaie,frig,caldura 250-300 de ore pe salariul min
   .La o firma de paza mi sa spus din start salariul min.si orele suplimentare in contul omeniei,citez”te mai pui pt. 20-30 de ore sau cite ori fi???”Da ma pun ca 30 de ore la 7 lei net inseamna 210 lei cu care imi platesc utilitatile intr-o luna.Am un vecin lucreaza la o firma de paza cu 1 200 lei/luna 24 cu 24 fara libere.A spus ca a cerut mai mult dar seful ia aratat poarta.Deci acel om lucreaza 15 zile/lunaX24 de ore inseamna 360 de ore si ar fi trebuit sa primeasca 360 de oreX7leinet/ora=2 520 lei/luna si nu 1200 lei.
   Sau la un magazin de mobila,m-au chemat pt. postul de vinzator iar patronul ma intreba daca stiu sa confectionez mobila,raspunsul a fost nu iar fata ia amintit ca am venit pt. vinzator la care el a inceput sa caute scuze pt. a-mi arata ca postul de vinzator necesita cunostinte vaste si nu sunt capabil sa le asimilez nici intr-un an.Dupa logica lui cei peste 50 de ani devin niste ratati dar nu uitati ca si o serie dintre d-voastra aveti acea virsta si stau si ma intreb,oare asa va simtiti d-voastra????Eu unul nu si de aceea nu accept mizeriile acestor persoane care au pretentia ca se numesc patroni.
   Si ultima poveste de la cersanit pt. un post de muncitor calificat 1 500 lei,in conditiile in care se lucra la temperatura ridicata ,in zone cu noxe .Am cerut in cazul in care nu se da grupa de munca macar salariul sa fie mai mare.Au refuzat si am refuzat si eu.
   Uitati-va la rubrica de angajari si ii vedeti pe toti acesti asa zisi patroni care isi bat joc de oameni ca au lunar anunturi de angajare iar tu ca persoana care cauti un loc de munca ajungi sa ii cunosti ca nu sunt seriosi ca acelasi anunt este saptamini si luni la oferte de munca.

 • firme in cautare permanent de angajati 1 an

  M-am gindit sa trec firme care cauta continuu forta de munca ieftina,sa lucreaze pina la epuizare sau isi bat joc de ea.Ceva se intimpla la acele societati de au deficit de forta de munca si sunt continuu pe saiturile de recrutare.
  Incep cu Roman Plaza adica hotel Roman,pensiunea Mara unde intr-adevar nu iesi nici cu salariul min./ec si muncesti pina la epuizare din spusele fostilor angajati dar si actualilor,firma de posta privata pink parca-lunar angajeaza deoarece oamenii pleaca,Anturaj,aproape lunar angajeaza,Luca idem,standurilor Favorit,si aproape ca uitasem de TRW care prin firmele de recrutare angajeaza permanent deoarece fug oamenii pt. ca salariul nu este acceptabil raportat la munca depusa,Icredit unde lucrezi o luna si daca nu sunt clienti risti sa nu iei nici un ban si carte de munca pe 1 -2 ore max.Cersanitul iar angajeaza permanent atit calificati cit si necalificati deoarece conditiile sunt grele si nu se reflecta in salariu.
  Daca urmariti anunturile periodic le mai descoperiti si voi.O serie le-am mai sarit iar o serie care apar la 3-4 luni cu anunturi nu le-am mai mentionat deoarece se mai intimpla sa iti plece cite un salariat,dar ca lunar sa cauti muncitori cu aceeasi calificare ridica multe semne de intrebare.Stau si ma intreb daca multi patroni nu au ajuns sa se poarte ca vatafii pe mosiii,iar problema salarizarii si conditiilor de munca sa devina secundare??????????
  Sunt si multi patroni care isi califica forta de munca si accepta sa lucreze cu muncitori cu virste diferite deoarece cel in virsta vine cu o experinta de munca si viata,ofera o stabilitate in raporturile de munca deoarece nu este tentat asa usor sa plece ca unul tinar,dar asta nu inseamna ca vor accepta mizerile unui patron prost crescut.Multi sunt deschisi sa se recalifice sa acumuleze cunostinte noi dar patronatul in general accepta greu sa califice aceasta categorie de personal.In principiu patronatul pierde deoarece dupa ce il califica sansele sa ii plece sunt mai mici ca in cazul unui salariat tinar.Aici patronul se mai abtine la un comportament mitocanesc deoarece ai o virsta dar te articuleaza la salariu.
  Cel tinar vine cu dorinta de a munci -daca o are-,rezistenta la stress si lucreaza pina la epuizare,dar daca i se ofera conditii salariale si de munca mai bune va pleca fara multe remuscari de la vechiul loc de munca,au dezavantajul ca nu au o experienta de munca dar este compensata de rezistenta la efort,invata relativ mai repede decit unul mai in virsta.Stiu patroni care au angajat pe santier tineri si unul a stat 2 ore ,iar altul 2 zile si au plecat spunind ca ca pt. acei bani nici nu merita sa iasa din casa.Din 7 salariati 3 erau peste 50 de ani ,unul de 22-23 ani iar restul intre.
  Statul acorda avantaje considerabile pt. relocare singuri si cu familia iar o serie profita de acest lucru deoarece sumele sunt destul de consistente ajungi cumullat la peste 20 000 lei(cca 4 300 de euro),chiria platita de stat in propurtie de 70-80% 2 sau 3 ani.Si chiar si fara aceste avantaje multi se indreapta spre localitatile unde se cistiga mai bine sau strainatate.

 • Dan 1 an

  Mă întreb cati dintre cei care si-au varsat amarul mai sus fac parte din categoria asistatilor social sau a somerilor , sau a celor care au o mare problema cu mobilizarea la ora 6 dimineața… Sunt acrii, spunea vulpea despre struguri cand nu era in stare sa ajunga la ei. Nu stiu sa faca mai nimic ,dar au pretentii de la inceput , fara sa aiba răbdare să învețe bine o meserie. La unele din firmele înfierate mai sus un meseriaș merge acasă si cu 2000-2500 lei net , daca intre timp a invatat bine meserie . Dacă ar fi si pofta de munca la fel de mare ca pofta de scris, ar ajunge departe. Spor în toate!

  • firme in cautare permanent de angajati 1 an

   Unde vedeti asemenea salarii in afara de cei cu functii de conducere sau rudele angajatorului.A da, am uitat mai este Petrotubul care are asemenea salarii.In rest este 1 200 pina in 2 000 max. in conditiile in care lucrezi 250-350 ore/luna.Uitati-va putin pe olx sau alte saituri si vedeti salariile oferite si dupa aceea vorbiti.Salariile spuse de d-voastra sunt salarii spuse de patroni la vreo betie,ca sa se dea mari ce grija au de salariati.
   Decit sa ma duc la Cersanit sa mor cu zile mai degraba m-am dus pe santier in aer curat si am luat cca 1 700 lei/luna la cca 200 de ore,transport asigurat de patron( de acasa),carte de munca si nu 1 500 lei cit mi-au oferit ca muncitor calificat cu cca 15 ani de vechime in meserie si fara o promisiune de marire dupa perioada de proba..Asta nu reusesc patronii sa inteleaga ca a aparut si ALTERNATIVA.Eu ma duc la cel care ma plateste mai bine,are un respect minim pt salariat.Sunt zone unde 2 000 de lei este un salariu mic.Asta ca sa nu mai amintesc ca Fortele de Munca imi acopera cazarea vreme de 2-3 ani si pot sta ca boierul int-o garsonera sau ap. in conditii omenesti.Oamenii au inceput sa se mai intereseze si de alternative. si asa cum se specifica prin raspunsuri sunt destule alternative si pt. salariat pt. a avea un trai decent.Pt. ce sa stau pe 1 200 in zona Roman?????????Sa le fac patronilor BURTA mare.Nu gasesc forta de munca sa isi ADUCA la munca AMANTELE,COPII,SOTIA,NEAMURILE sau daca nu sa isi inchida afacerea ca nu stie sa o gestioneze.
   Ce intelegeti prin pofta de munca,poate sa lucram ca in lagar.Sa incepi la 6 dimineata si sa ajungi acasa la 6 sau 10 seara.Uitati cum suna anunturile de angajare: https://www.olx.ro/oferta/operator-productie-IDaiEJW.html#507a97c07d ca sa nu mai contraziceti,peste tot ti se spune PROGRAM FLEXIBIL-tradus stai si lucrezi cit vrea patronul,eventual mergi si acasa sa il legini sa doarma linistit si sa aiba vise frumoase.Daca nu se specifica explicit in anunt are grija patronul sa te anunte la interviu de program FLEXIBIL.
   Strugurii nu sunt acri pt. ca a-ti ajuns in postura sa nu ii aveti sau sa fie stricati si vulpea cit de proasta ar fi se duce in alta tarla dupa struguri.Si culmea ii gaseste si copti!!!!!!!!!!Iar voi va uitati cu jind ca nu aveti cu cine culege chiar acei struguri acri si stricati si se usuca pe rug.

   • Dan 1 an

    Ati incercat în ultima perioadă sa vedeti un medic pentru „mansarda”? Ca vorbiti tare mult aiurea…

    • firme in cautare permanent de angajati 1 an

     Sunteti din categoria celor care cauta salariati si se pling peste tot ca nu are cine sa ii slugareasca?????????Oferiti citeva exemple de societati(paza,comert) din cele enumerate care ofera salariile mentionate.Nici brut nu le dau darami-te net.
     Nu contest,sunt si patroni care au salariati bine retribuiti la nivelul orasului dar cred ca pot fi numarati pe degete,bravo lor.Pe acestea nu ii ve-ti vedea ca se pling tot timpul ci sunt cei care prefera sa plateasca in plus pt. a avea stabilitatea in primul rind a AFACERII.Discutia aici este despre acei patroni care sunt in cautarea fortei de munca si se pling ca nu exista.Chiar primarul dadea exemplu ca nr. asistatilor sociali si a somerilor este foarte scazut,ceea ce demonstreaza ca oamenii lucreaza si nu stau cu mina intinsa.
     Miine ia faceti urmatorul experiment :duceti-va la cei care angajeaza,ii gasiti pe olx,la jumatate,agentiile de recrutare,este una in fata postei si una pe la Liceul 3,la fortele de munca si o sa vedeti pe viu care sunt conditiile de angajare.Eu aici am vorbit strict la obiect.Cu asemenea atitudine e normal ca sa nu stea salariatul nici o sapt.indiferent de salariul oferit.
     Cu mansarda lasati-o mai moale..Adevarul este dureros si greu de acceptat si probabil de aceea aveti si atitudinea aceasta,sincer va inteleg si imi este mila.

 • In ziua de astazi,pot spune cu mana pe inima,,,,ca tineretul nostru este nu comod ,ci foarte comod.Nu doreste,de fapt sa munceasca,vor bani multi si munca putina,daca se poate de loc.Nu se vrea trezit dimineata la 5,nu vrea sa inceapa munca la 6 dimineata,nu vrea sa o termine la 6 seara,,,nu vrea naveta,nu vrea ture de noapte,nu doreste munca grea,nu vrea sa munceasca sambata sau duminica.Se doreste doar salariu mare,cat mai mare,munca ioc si multa,multa distractie!Si cand ii mai auzi pe unii dintre acesti tinerei,ca ii blameaza pe pensionari,facandu-i comunisti,fosile etc.,,,pai astia ,au muncit ,nu s-au ,,jucat,,ca vor bani multi si munca putina,,,,au muncit cu adevarat,au respectat munca,programul,sefii,nu au ridicat pretentii ca in prezent.Pentru unii dintre ei ,mai bine este sa fie,,trantor,,de cat muncitor.Rusine sa le fie,,,de asta s-a ajuns la saracie in tara,la haos,indisciplina,pentruca tineretul pot zice cu mici exceptii este extrem de comod,chiar puturos.

 • Ceeace a scris ,,Stefan ,, este realitatea cruda din orasul Roman,si in acest caz cei din Fortele de munca si servicile specializate din primarie sa marga si la aceste unitati unde lucreaza cetatenii orasului ce au votat pe actualii parlamentari ,primari si consilierii orasului astfel ca activitatea lor sa nu se rezume numai la ridicatul miinii in sedinta lunara de jumatate de ora pentru care iau o gramada de bani, pe nemuncite si nu vad cat se castiga in cooperativele din Roman.