Prima paginăPolitica

„Oamenii de afaceri sunt presaţi să dea mese gratis”

Dimensiune text

Declaraţia aparţine deputatului Elena Udrea. Aceasta spune că e vorba de cazuri concrete, dar că cei abuzaţi nu vor să anunţe autorităţile.

Deputatul Elena Udrea spune că oamenii de afaceri din Roman şi din judeţ sunt supuşi unor mari presiuni din partea instituţiilor de control care acţionează în Neamţ. Parlamentarul Partidului Mişcarea Populară este de părere că schimbarea liberarilor din funcţiile deţinute în favoarea altor partide nu va schimba situaţia în bine la nivelul judeţului. „În Neamţ se întâmpla un lucru tragic şi pe care l-am aflat de la oamenii din judeţ, din Roman chiar. Este un lucru care se întâmplă în mai toate judeţele ţării de când cu guvernarea USL, şi anume o presiune fantastică a instituţiilor de control ale Guvernului asupra mediului de afaceri. Presiuni, încercări de şantaj, lucruri care se făceau în judeţul Neamţ şi puteţi să aflaţi cât de greu îi este unui om de afaceri să facă faţă la tot felul de controale care au scopul de a lua şpagă de la cei controlaţi. Deci nu plânge nimeni, probabil, dacă se schimbă conducerile de la Prefectură, la restul instituţilor. Problema este că toate aceste schimbări nu se fac din motivul incompetenţei ori din motivul corupţiei. Se fac pentru că acum trebuie să se împartă funcţii celor care vin cu domnul Ponta la guvernare. Domnul Ponta a şi spus public, fără niciun fel de jenă: voi da funcţii în Guvern celor care-l părăsesc pe Antonescu. Dar nu sunt funcţiile domniei sale, nu le-a adus de-acasă, nu i le-a dat tata-socru, domnul Sârbu, sunt funcţii publice, pe banii noştri, ai tuturor”, a declarat deputatul Elena Udrea.

Aceasta a precizat că situaţia „proastă” de la Neamţ se va schimba, probabil, cu una şi mai proastă, mai ales că 2014 este an electoral. Referitor la aşa-zisele funcţii apolitice, fostul ministru al Turismului a recunoscut că realitatea este total politică. „E o problemă pe care o întâlneşti, de regulă, la toate guvernările şi trebuie găsită o soluţie transparentă şi de bună credinţă în care să stabilim foarte clar ce e politic şi ce e apolitic atunci când se vine la guvernare. Pe lângă faptul că au fost numiţi politic, au fost puşi toţi incompetenţii şi s-a ajuns la o prigoană a celor care investesc, care crează locuri de muncă. Este vorba de oameni de afaceri din PDL, din opoziţie, care sunt presaţi să vină cu bani, să dea mese gratis, să dea mâncare la pachet familiilor funcţionarilor din instituţiile publice. Sunt cazuri concrete, care ar trebui reclamate la DNA, dar oamenii de afaceri, de regulă, nu vor să intre în astfel de războaie”, a mai zis Udrea.

Aceasta a precizat că nu a primit nicio sesizare oficială de la investitori abuzaţi, dar că a aflat despre fenomen ca urmare a întâlnirilor şi discuţiilor pe care le-a avut, la nivelul judeţului, cu diferite ocazii.

În urmă cu mai multe luni, şi primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţii mediului de afaceri din Roman ar fi controlaţi la sânge, de nenumărate ori, ca metodă de intimidare.

Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • Zdrulea 7 ani

  Dati un exemplu de partid ajuns la conducere care nu si-a pus oamenii de incredere dupa criterii politice in fruntea institutiilor locale sau centrale.

 • Andreea 7 ani

  Ce sa spunem! Voi faceati la fel in campania „mariei tale” cu toate restaurantele din Roman!

  • sienenu` 7 ani

   Deci draga Andreea, sa-ntelegem ca ti-e foame tare!!Acusi, draga, acusi, ai sa fii invitata la mici si carnaciori!

 • bau 7 ani

  Elena draga, lasa-ne! Ai impresia ca romascanii sunt prosti, nu? La fel faceati si voi, la fel vor face si urmatorii!

  • cucu 7 ani

   Asa nene, zi-le. Fii rau. Tu ai dreptate, dar iti racesti gura digiaba.

 • gicu 7 ani

  Prafuri buzoiene, dambovitene de coltu gurii,ca doar a venit la fraieri cu aburelile ei si a ……….

 • Florin 7 ani

  Madam Udrea vorbeste de „banii nostri , ai tuturor” ? Dar banii nostri, ai tuturor, praduiti pe vremea ministeriatului ei unde or fi ?! Pe de alta parte , face o declaratie publica despre fapte grave, dar nu vine cu nici un exemplu concret. Ceea ce s-ar putea traduce, la un moment dat, in acuzarea sa pentru tainuire, sau chiar pentru „favorizarea infractorului”

 • Aoleu 7 ani

  Nu va suparati, publicitatea electorala cat costa? Ma fac si io jurnalist de provincie, sa manance si gura mea o paine ceva!