Prima paginăEconomie

OAMENII DE AFACERI ŞI AUTORITĂŢILE VOR SĂ REALIZEZE UN PARC INDUSTRIAL ÎN JUDEŢ

OAMENII DE AFACERI ŞI AUTORITĂŢILE VOR SĂ REALIZEZE UN PARC INDUSTRIAL ÎN JUDEŢ

Dimensiune text

 

parc industrialConsiliul Judeţean (CJ) Neamţ a găzduit, joi după-amiază, o întâlnire a unor autorităţi judeţene, locale şi parlamentari cu oameni de afaceri din Neamţ, interesaţi de realizarea unui parc industrial în judeţ. Oamenii de afaceri au prezentat problemele cu care se confruntă în sfera de activitate şi au făcut propuneri pentru îmbunătăţirea situaţiei, având în vedere legislaţia “neprietenoasă” din domeniu. Discuţiile au vizat şi lipsa forţei de muncă, a oamenilor calificaţi în diverse domenii industriale şi lipsa infrastructurii rutiere în judeţ. S-a concluzionat că este extrem de necesară înfiinţarea unui parc industrial în judeţul Neamţ.

Nu există infrastructură rutieră

Parlamentarii prezenţi la discuţii au recunoscut faptul că legislaţia românească este în cele mai multe cazuri potrivnică dezvoltării economiei şi că este nevoie de o relaxare a ei. De asemenea, au susţinut faptul că, în ciuda insistenţelor lor ca judeţul Neamţ să aibă legătură la o cale de acces modernă cu Ardealul şi Vestul Europei, deocamdată nu au avut succes.

S-a stabilit constituirea unui grup de lucru, format din cinci oameni de afaceri din judeţ, iniţiatorii proiectului privind înfiinţarea parcului industrial, care luni, 21 martie, va avea o nouă întâlnire cu autorităţile judeţene, în cadrul căreia se promite că se va ţine cont de propunerile şi ideile lansate în cadrul întrunirii de joi. Astfel, vor fi făcuţi primii paşi pentru stabilirea formei juridice a proiectului şi se va stabili concret cum se va realiza implementarea lui.

„Există judeţe în ţară în care sunt astfel de parcuri industriale şi unele se dovedesc a fi extrem de utile, venind în întâmpinarea problemelor mediului economic. Consiliul Judeţean Neamţ este deschis oricărei acţiuni de dezvoltare judeţeană. Ca preşedinte al acestei instituţii, mă alătur susţinătorilor proiectului pentru a pune fundamentul unui astfel de parc industrial. Consider că asta ar fi o cale spre dezvoltarea judeţului, un sprijin pentru crearea de noi locuri de muncă, o posibilitate de identificare a unor noi afaceri şi de atragere a unor investitori în zonă, fie ei din Neamţ sau din ţară şi chiar din străinătate”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele CJ Neamţ.

Rămâne de văzut, în urma discuțiilor de săptămâna viitoare, și ce regiune va fi vizată pentru crearea parcului, un punct în plus având Romanul prin poziționarea geo-strategică, cu deschidere la E85, și situate între marile municipii ale Moldovei – Iași și Bacău.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0