Prima paginăEconomie

Oamenii de afaceri din judeţ s-au întâlnit cu preşedintele CJ Neamţ

Oamenii de afaceri din judeţ s-au întâlnit cu preşedintele CJ Neamţ

Dimensiune text

 

CJ intalnire CCINT oameni de afaceri 01Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, s-a întâlnit din nou vineri, 29 iulie, cu oameni de afaceri din judeţ, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie şi ai ADR Nord Est, pentru a continua consultările în vederea stabilirii unei viziuni comune asupra dezvoltării judeţului. La întâlnire au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri din domenii diverse, de la construcţii, textile, prelucrarea lemnului până la servicii.

Într-un top al problemelor oamenilor de afaceri de la Neamţ, infrastructura de transport deficitară, legislaţia fiscală stufoasă, lipsa de investiţii majore în economia judeţului şi lipsa calificării forţei de muncă ocupă primele locuri.

Preşedintele Arsene i-a informat pe cei prezenţi despre planul de măsuri al Consiliului Judeţean şi al celor de la Drumuri Naţionale în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura rutieră de pe raza judeţului. Totodată, preşedintele CJ le-a solicitat şefilor de servicii din CJ să alcătuiască o fişă pe fiecare localitate în care să fie identificate oportunităţile investiţionale din judeţ pe zone, respectiv terenuri, construcţii şi utilităţi, în vederea unei valorificări superioare a resurselor locale. O altă problemă stringentă cu care se confruntă oamenii de afaceri din Neamţ şi în rezolvarea căreia au solicitat ajutorul CJ a fost lipsa calificării forţei de muncă disponibile, cât şi lipsa de stabilitate a acesteia.

Soluţiile identificate pentru rezolvarea acestei probleme au fost reglementarea învăţământului profesional dual, la începutul lunii august urmând sa aibă loc o întâlnire cu reprezentanţi ai ministerelor Educaţiei, Muncii şi Finanţelor pentru a discuta despre reglementarea corectă a acestui sistem de învăţământ. O altă soluţie punctuală identificată pentru această problemă a fost accesarea fondurilor europene pentru cursuri de calificare prin Programul Operațional Capital Uman (POCU).

„Este evidentă nevoia dezvoltării de structuri asociative ale mediului de afaceri şi promovarea de parteneriate cu unităţile administraţiei locale. Îmi doresc şi voi insista ca aceste întâlniri de lucru să aibă loc cu regularitate, pe teme clar stabilite pe domenii de activitate. Voi crea un consiliu consultativ în care să fie reprezentate toate sectoarele economice. Împreună stabilim direcţiile de dezvoltare, împreună stabilim strategia şi împreună muncim pentru a o pune în aplicare”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0