Oameni printre gunoaie

Oameni printre gunoaie

Dimensiune text

 

deseuri gunoaie Traian Sabaoani 8Un cetăţean din comuna Săbăoani, satul Traian, ne-a trimis mai multe fotografii cu pubele pline de gunoi şi deşeuri împrăştiate, reclamând că autorităţile locale nu se implică pentru a le oferi condiţii de trai decente. Bărbatul spune că numărul tomberoanelor este mult prea mic şi copiii se joacă printre gunoaie, riscând să se îmbolnăvească. Autorităţile locale au spus că au luat deja măsuri şi vor achiziţiona şi mai multe pubele, pentru a nu mai exista sincope.

„Suntem uitaţi de cei de sus de la Primărie! Unde este viceprimarul care a promis de cel puţin 3 luni că va lua măsuri în privinţa tomberoanelor de gunoi? Unde este dreptatea? Trăim în gunoi la propriu şi la figurat! Traianul este un sat uitat! Bine că sunt la putere şi fac doar ce vor ei! Să ne gândim, totuşi, că acel gunoi ajunge să fie împrăştiat de vânt şi la 100 de metri şi ajunge şi în curţile noastre şi nu suntem datori nimănui să suportăm asta! Acesta este un focar de infecţie! Ajungem de tot râsul! De ce??? Ne este ruşine sau frică să mergem la Primărie să semnalăm asta? Un tomberon de gunoi pentru 50 de familii? Vi se pare corect dragi consăteni?”, este mesajul trimis de cititorul nostru, însoţit de pozele prezentate în articol.

Primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu, spune că a sesizat, în ultima perioadă – mai ales odată cu venirea acasă a celor ce muncesc în străinătate -, o cantitate mai mare de deşeuri, dar, în acelaşi timp, a precizat că se face colectarea deşeurilor în fiecare zi.

„De mai bine de două săptămâni, am stabilit cu operatorul de salubritate să se ridice zilnic gunoiul. În satul Traian sunt şase locaţii, fiecare cu două tomberoane, iar în toată comuna avem 42. Locaţiile sunt stabilite prin master planul pe deşeuri al Consiliului Judeţean. Platformele sunt amenajate tot prin acest proiect, noi doar achiziţionăm pubele în funcţie de cerinţe. În Săbăoani nu avem astfel de probleme”, a declarat primarul Valeria Dascălu.

Aceasta a precizat că îl va desemna pe viceprimar să meargă în teren şi să discute cu cetăţenii din Traian. În acelaşi timp, primarul Dascălu spune că o parte din vină aparţine, de multe ori, şi oamenilor care aruncă la tomberon resturile de vegetaţie.

„Noi am făcut apel la dumnealor, de mai multe ori, să nu mai arunce în pubele iarba strânsă – care este 100% bio -, pentru că, automat, aceasta nu mai lasă loc pentru deşeuri. În perioada imediat următoare, vom mai achiziţiona pentru satul Traian încă patru tomberoane, ce vor fi amplasate în zonele unde se va constata că se depun mai multe deşeuri”, a promis edilul comunei.

deseuri gunoaie Traian Sabaoani 1

deseuri gunoaie Traian Sabaoani 2

deseuri gunoaie Traian Sabaoani 3

deseuri gunoaie Traian Sabaoani 4

deseuri gunoaie Traian Sabaoani 5

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0