Prima paginăActualitate

O romașcană cere ajutor: ”Un bloc sub asediul huliganilor!”

Dimensiune text

O romașcană care locuiește într-un bloc din centrul municipiului acuză comportamentul inadecvat al unor tineri și cere autorităților să ia măsuri pentru a-i oferi ei și vecinilor siguranță și liniște. Femeia s-a adresa Ziarului de Roman, solicitând ajutor și atrăgând, în același timp, un semnal de alarmă asupra lipsei de bun simț și educație în rândul unora dintre tineri.

Romașcana spune că locuiește în blocul 28, scara B, de pe strada Dobrogeanu Gherea, iar în zonă se strâng grupuri de tineri care fumează sau distrug bunurile locatarilor. ”Suntem un bloc, dar mai ales o scară de bloc sub asediu, suntem terorizați zilnic, din oră în oră, de la prima oră până după-amiaza târziu. Eu lucrez – sunt profesoară – și „prind” doar „sfârșitul programului” și tot sunt la capătul puterilor și nervilor. Mă întreb cum suportă cei care primesc tot „recitalul”, mulți oameni în vârstă sau foarte în vârstă, cum este vecinul meu, de 80 de ani, care este permanent acasă. Intrarea în scara B a blocului nostru (Dobrogeanu Gherea, blocul 28, scara B) este loc de fumat în fiecare pauză ­– pauza durează cam 20 de minute – deci din oră în oră pentru grupuri (găști) de elevi de la un liceu din zonă. Autoritățile ne lasă să fim terorizați zilnic, oră de oră, de niște grupuri antisociale care ne distrug sănătatea – nu numai fizică, pentru că aerisim cu fumul lor de țigară, dar și psihică pentru că nu ne putem odihni, tresărim de fiecare dată când lovesc în mod repetat și neașteptat în pereții blocului, cu pumnii și picioarele. Distrug proprietatea privată a blocului, în special izolația pe care domnul avocat care are cabinet la parter, chiar sub apartamentul meu, o repară în fiecare an, chiar de două ori pe an. Ne temem chiar și pentru integritatea noastră fizică când trebuie să trecem ca să intrăm în scară și grupurile de „tineri” cu țigările aprinse și organizând concursuri cine lovește mai tare izolația stau de cele mai multe ori pe scările de la intrare în scara B”, ne-a scris romașcana.

Aceasta susține că autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a-i asigura protecție și liniște, dar, în același timp, solicită și montarea de camere de luat vederi.  În urma acestei sesizări, reprezentanții Primăriei municipiului Roman ne-au comunicat următoarele: ”S-a luat măsura ca, atât în fiecare pauză, cât şi la terminarea orelor de cursuri, un echipaj al Poliției Locale să patruleze în zona indicată. Încă de acum două săptămâni, în urma monitorizării prin patrulele de Poliție, mai mulți elevi au fost sancționați deoarece practicau jocuri de noroc în acea zonă. În ceea ce privește faptele de distrugere a termoizolaţiei, proprietarii se pot adresa cu o plângere Poliției municipiului Roman, cea care este competentă a efectua cercetări”. Legat de propunerea de montare a unor camere de supraveghere ale zonei, autoritățile spun că supravegherea se face cu precădere în zonele cu risc ridicat infracțional, o soluție fiind aceea ca, prin intermediul asociației de prorietari, să se monteze camere pe cheltuiala proprietarilor, iar imaginile de pe acestea să poată fi folosite  ca probe pentru ulterioare plângeri.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0