Prima paginăPolitica

O romaşcană campioană naţională la atletism îl apără pe Berlusconi

Dimensiune text

Mihaela Iamandi a emigrat în Italia în urmă cu 13 ani. Fostă profesoară de sport în Roman şi campioană naţională la atletism, ea a participat la mitingul de susţinere al lui Silvio Berlusconi. Ea intenţionează să candideze la un post de consilier pe listele partidului controversatului politician.

 

 

Presa românească din Italia publică povestea unei romaşcane, fostă profesoară de sport, care a participat la mitingul de susţinere al lui Sivio Berlusconi, organizat pe 21 martie, la Roma. După 13 ani petrecuţi în Italia, Mihaela Iamadi a povestit că ales să-l susţină pe controversatul politician întrucât partidul său de dreapta a dovedit mai mult interes pentru comunitatea românească.

 

Vrea un post de consilier în Italia

 

Mihaela Iamandi este de 13 ani în Italia, cu fetiţa sa. Vine din Roman, unde a fost profesoară de sport la un liceu. Atletă de performanţă, Mihaela a fost campioană naţională a României la 800 de metri şi campioană universitară în Italia, la aceeaşi disciplină. „Au fost campionatele universitare organizate în Italia în 1990, unde am obţinut medalia de aur”, a explicat Mihaela Iamandi. Ea are titlul de maestru al sporturilor. În 2003, a înfiinţat Asociaţia „Roza Vânturilor”, una dintre cele mai vechi asociaţii româneşti din Italia. Potrivit Mihaelei, asociaţia a fost prima, din toată Italia, care a obţinut o colaborare cu o primărie. „La primăria municipiului VIII din Roma am deschis un birou de informare dedicat cetăţenilor români. Zilnic sunt acolo, de luni până vineri, de la 8.30 la 13.00, şi ofer oamenilor informaţii”, a povestit Mihaela.

Sâmbătă, 23 martie, din toată Italia au sosit la Roma militanţii PdL, partidul lui Silvio Berlusconi, pentru a participa la o manifestaţie de susţinere în Piazza del Popolo. Potrivit organizatorilor, au participat 300.000 de persoane. Berlusconi a vorbit mulţimii, spunând că este persecutat de magistraţi, care vor să-l elimine din politică. Mihaela Iamandi a organizat un grup de circa 50 de români, care au fluturat steaguri româneşti şi au manifestat în favoarea liderului dreptei din Italia. „Susţin PdL pentru că întotdeauna am găsit mai multă disponibilitate şi deschidere spre comunitatea noastră din partea acestui partid, au fost cei mai sensibili şi mai disponibili la problemele noastre, au încercat să ne sprijine. Despre problemele lui Berlusconi cu justiţia, eu cred că, dacă într-adevăr erau serioase, dacă erau justificate, ar fi putut să se ajungă până acum la o condamnare, dacă ar fi avut probe, că într-adevăr a făcut nişte infracţiuni. Ne-au felicitat foarte mulţi italieni, m-am simţit foarte mândră de acest lucru. Este o imagine prin care dovedim că existăm, ne facem prezenţi prin aspecte pozitive”, a mai povestit romaşcana pentru presa din Italia.

Mihaela vrea să candideze pe listele PdL la municipiul VIII din Roma, la alegerile din 26-27 mai. Singura experienţă electorală a fost în 2004, când a candidat la funcţia de consilier adjunct la primăria muncipiului VIII din Roma şi a avut al doilea număr de voturi dintre candidaţi.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0