O poetă din Roman, la Târgul de Carte „Libris 2014”

Dimensiune text

Forentina Niţă îşi lansează volumul „Sonete şi fum”, publicat la Editura „Timpul”, din Iaşi. Lansarea volumului face parte din manifestările incluse în cadrul Târgului de Carte „Libris 2014”.

Galeria de Artă Modernă din Piatra Neamţ găzduieşte vineri, 19 septembrie, la ora 12.30, lansarea volumului „Sonete şi fum”, publicat recent la Editura „Timpul” din Iaşi, de poeta Florentina Niţă, stabilită de mai mulţi ani în Italia. Cartea, apărută în condiţii grafice deosebite, se adaugă celorlalte cărţi semnate de Florentina Niţă şi lansate la Roman: „Aripi de gând” (2011) şi „Poezii dintr-un ierbar” (2012).

Florentina Niţă, în vârstă de 55 de ani, s-a născut în comuna Tămăşeni. Este absolventă a Liceului „Roman-Vodă” din Roman şi a Facultăţii de Electronică a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. În anul 1983, a revenit la Roman pentru a lucra ca inginer proiectant. În paralel, s-a implicat în viaţa socială şi culturală a oraşului. A activat la săptămânalul „Gazeta de Roman”, sub pseudonimul Florina Nacu. În acest context, au văzut lumina tiparului şi propriile articole, opinii, poezii, un serial de impresii de călătorie intitulat „Spaţiu şi timp european”, precum şi cronicile şedinţelor Cenaclului literar „Arcadia”, pe care l-a frecventat fără întrerupere. Pasionată de muzică, a compus cântece cu acompaniament la chitară, pe care le-a prezentat în diverse ocazii.

În anul 2000 s-a stabilit împreună cu familia în Italia, la Brescia, unde trăieşte şi îşi desfăşoară activitatea şi în prezent. Colaborează cu diverse publicaţii, în care îşi face cunoscute creaţiile literare proprii şi publică informații despre evenimentele culturale româneşti, precum şi despre aspecte din viaţa românilor din diaspora.

Lansarea volumului „Sonete şi fum” face parte din manifestările incluse în cadrul Târgului de Carte „Libris 2014”, care se desfăşoară în perioada 18 – 21 septembrie, la Piatra Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Evve 6 ani

  Doamne….câtă prostime, săraca pătură de cultură romaşcană…după atâţia ani de studiu nu aţi învăţat că: poetul este şi masculin şi feminin? Nu este poetă, nici poiată, nici cum mai vrei tu dar este poet! Toate cele bune!

  • Catalin Sevastre 6 ani

   POÉT, -Ă, poeți, -te, s. m. și f. 1. Persoană care creează poezii, autor de poezii. 2. Persoană înzestrată cu imaginație și sensibilitate de poet (1). – Din ngr. poiitis, lat., it. poeta, fr. poète.
   Sursa: DEX ’09 (2009)