O nouă zi liberă pentru români

O nouă zi liberă pentru români

Mica unire a romașcanilor din toată țara
Romașcanii s-au prins în Hora Unirii
Programul instituțiilor în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor. Luni se lucrează la Pașapoarte și se susțin examenele pentru permisul auto

 

libereZiua de 24 ianuarie va fi, din 2017, zi liberă nelucrătoare în România. Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 7 octombrie, o lege în acest sens, după ce, la începutul lunii septembrie, Camera Deputaţilor a adoptat actul normativ privind declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române ca zi liberă nelucrătoare. Proiectul de lege a fost depus de mai mulţi parlamentari PSD și modifică alineatul 1 al articolului 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii. Iniţiativa legislativă a fost respinsă de Senat şi nu a fost sprijinită de Guvern în plenul Camerei Deputaţilor.

Astfel, data de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române este declarată zi nelucrătoare, adăugându-se celorlalte sărbători legale – 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai – Ziua muncii; prima şi a doua zi de Rusalii; 15 august – Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei; 1 decembrie – Ziua națională a României; prima şi a doua zi de Crăciun.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!