O nouă „Vară împreună”, în comunitatea „Iosefinii lui Murialdo”

O nouă „Vară împreună”, în comunitatea „Iosefinii lui Murialdo”

Tabără pentru copiii din Adjudeni şi Buhonca
Campus pentru copiii din Gherăieștii Noi
„Vara împreună” a ajuns la copiii din Talpa

 

Comunitatea „Iosefinii lui Murialdo” a organizat, între 4 şi 9 iulie, în municipiul Roman, cea de-a 15-a ediţie a activităţii recreativ-educative „Vara împreună”.

Pentru acest an, tema şi povestea care au stat la baza întregii activităţi au fost „Iosif cel milostiv – Regele viselor”. Timp de o săptămână, peste 300 de copii şi 65 de animatori au celebrat un mic jubileu al milostivirii, prin bucuria, buna dispoziţie, entuziasmul, distracţia, cântecele, dansurile, jocurile, prin sceneta de teatru, momentele de formare, de cateheză şi prin rugăciune.

„Dacă, la început, în primii ani, această activitate deosebit de frumoasă avea un caracter interparohial, iată că odată cu trecerea timpului a dobândit noi valenţe, a devenit interconfesională şi internaţională. Mulţi copii şi animatori din diferite parohii, de diferite confesiuni şi care locuiesc în alte ţări, iar pe timpul vacanţei vin în vizită la rude, demonstrează că ştiu să colaboreze, să se ajute reciproc, să lege noi prietenii, să dea un adevărat exemplu de comuniune şi înţelegere. «Vara împreună» îi primeşte şi îi îmbogăţeşte pe toţi participanţii săi, iar în acest an le-a făcut cunoscută milostivirea. Papa Francisc, stabilind Anul Milostivirii, ne-a îndemnat pe toţi să trăim la Şcoala Milostivirii lui Dumnezeu, care nu se învaţă din cărţi, ci din experienţa personală. A învăţa milostivirea lui Dumnezeu, a o experimenta, a ne bucura de ea şi a o oferi, trebuie să fie angajarea primordială a fiecărui creştin. La finalul activităţilor, copiii şi animatorii şi-au luat angajamentul de a pune în practică şi de a trăi tot ceea ce au învăţat în aceste zile, în mod deosebit milostivirea care le va caracteriza faptele şi viaţa”, a afirmat preotul Maximilian Horlescu, preşedintele Fundaţiei „Iosefinii lui Murialdo”.

murialdo 1

murialdo 2

murialdo 3

Foto: Paul Dumea / Episcopia Romano-Catolică de Iaşi / ercis.ro

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!