O nouă suspendare a președintelui Băsescu rezolvă criza

Dimensiune text

Aprecierea este făcută de liderul PNL Neamț, Dorin Ursărescu. Liderii PDL din Neamț apreciază decizia Curții Constituționale și fac invitație la conciliere. Presupusa demitere din funcție a președintelui PNL Neamț este considerată o acțiune a blatiștilor din politica nemțeană.

 

Foto arhivă: Gheorghe Ștefan, Dorinel Ursărescu și Traian Băsescu – Alte vremuri, alte alianțe, alte interese

 

Decizia Curții Constituționale a României (CCR) de marți, prin care referendumul din 29 iulie a fost invalidat, a stîrnit vii reacții în rîndul politicienilor. Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene (foto dreapta), consideră greșită decizia judecătorilor CCR: „Este o decizie nedreaptă, care nu reflectă voința poporului. Această decizie va fi, însă, respectată, așa cum au spus și liderii noștri politici„.

 

 

Șeful PDL Neamț a fost precaut în declarații.
Nu fac nici un comentariu pe această temă. Îmi voi exprima punctul de vedere abia după ce va fi publicată decizia CCR în Monitorul Oficial„, a afirmat Gheorghe Ștefan (foto stînga), președintele PDL Neamț.

 

 

 

Indiferent de care „…escu” se va afla la un moment la Cotroceni, bunăstarea poporului român va depinde de puterea de a genera valoare la nivel persoanl și colectiv. Stă mai mult în puterea fiecăruia dintre noi de a face ceva pentru țară. România poate fi asemănată cu o societate pe acțiuni, în care fiecare cetățean trebuie mai întîi să investească, înainte de a cere dividende. CCR a pus capăt unei dispute care nu a adus nimic bun, într-o vreme în care țara avea nevoie de stabilitate. Sper ca toată clasa politică să aibă maturitate pentru a se concentra de acum înainte pe problemele cu adevărat urgente„, este de părere deputatul PDL Marius Neculai (foto dreapta).

Pe termen scurt, crede liderul PNL de Neamț, Dorin Ursărescu (foto stînga), criza politică se va acutiza: „Situația este foarte complicată, mai ales că a fost limpede că instituțiile de forță ale statului au fost subjugate, la fel ca și ultima redută, maculată și subjugată marți de Traian Băsescu. Parchetul General este decrebilizat, iar procurorii au fost alergați pe ulițele satelor de producătorii de porumb și sfeclă. Coabitare și înțelegere cu Traian Băsescu nu pot fi posibile, deoarece nu este între Traian Băsescu și poporul român, lucru vizibil din datele oficiale ale Ministerului Administrației și Internelor, din rezultatele votului de la referendum. Situația nu poate fi deblocată decît prin debarcarea lui Traian Băsescu, nu-mi fac iluzii că ajunge peste noapte cooperant și echidistant; va face ceea ce știe cel mai bine, să dezbine și să folosească instituțiile statului împotriva cetățenilor țării„.

Cît privește presupusa demitere din PNL, dispusă de conducerea națională, informația a stîrnit buna dispoziție liderului nemțean. „Este o nouă încercare de deturnarea a atenției de la lucrurile cu adevărat importante și de promovare publică a unor blatiști, cum a fost încercarea de blat pentru funcția de primar la  Primăria Piatra Neamț sau a blatistului din PSD care a ajuns mare lider la PDL. Oameni fără caracter, cuvînt și valoare vor mai face astfel de încercări, dar liberalii adevărați nu au nimic de-a face cu ei„, a declarat președintele PNL Neamț, Dorin Ursărescu.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • sam 8 ani

  USL se afla la guvernare.are in mina toate friile.de ce nu se apuca de munca?ne-am saturat de aceasta hiriiala permanenta.USL stie ca s-au scumpit:euro,curentul,gazul,benzina si ca atare toate celelalte???asta il intereseaza pe romascan.nu meciul cu Basescu.
  daca USL va continua asa , in noiembrie o sa o incaseze urit!!!

  • mardanelo 8 ani

   Pai ce treaba au ei cu munca ?Ei vor sa se debaraseze de Base,ca sa puna laba pe ce a mai ramas din institutiile care nu le da linistea pentru a se apuca de furat ,fara grija Jilavei !Ati ghicit,este vorba de Parchet si DNA !Si lumea asta parca i oarba !

   • un cetatean 8 ani

    Dar 8 ani cat au fost la guvernare cei de la PDL , ce au facut ? daca romanii traiesc prost , dupa guvernarea portocalie, unde sunt banii tarii ? Si sunt destule exemple date in mass media, de membri PDL, care ar fi trebuit sa fie cautati de Parchet si DNA…