Prima paginăCultural

O nouă rundă a concursului de dramaturgie adresat tinerilor autori, la Teatrul Tineretului Piatra Neamț

O nouă rundă a concursului de dramaturgie adresat tinerilor autori, la Teatrul Tineretului Piatra Neamț

Dimensiune text

 

Din luna martie, Teatrul Tineretului Piatra Neamț s-a transformat, pentru următorii doi ani, în #SafeSpoTT pentru tineri și a fost dat startul concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia“, adresat tinerilor autori, cu vârsta de maxim 35 ani. Două texte au fost deja alese spre montare.

În runda a doua a concursului, se caută tot un text nou-nouț, nepublicat și nemontat, care să aibă la bază tema diversității și a toleranței, adresat publicului tânăr. Propunerile de texte pot fi trimise până vineri, 15 noiembrie 2019, pe adresa de e-mail: proiecte@teatrultineretului.ro. Juriul compus din profesioniști de teatru și liceeni va alege textul câștigător, care va fi montat la Sala Mare a Teatrului Tineretului Piatra Neamț.

„Proiectul #SafeSpoTT promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin susținerea producției a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Acestea vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentații, actorii și realizatorii spectacolelor participă la discuții cu publicul. Textele din cadrul #SafeSpoTT vor fi publicate pe platforma LiterNet la sfârşitul proiectului. (Textele selectate în prima ediţie a Concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia” se pot citi sau descărca https://editura.liternet.ro/carte/356/George-Cocos-Mircea-Moroianu/School-feat-CooL-Jurassic-SuperOK.html)”, arată reprezentanții Teatrului Tineretului.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” Tîrgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Tîrgu Neamț. #SafeSpoTT este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0