O nouă promoție a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”

O nouă promoție a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”

Dimensiune text

 

Marți, 23 mai, Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman şi-a deschis porţile pentru a lăsa să iasă în lume o nouă generaţie de tineri absolvenți. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, după care a fost săvârșită o slujbă de Te-Deum în prezența IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Evenimentul de absolvire a fost celebrat pe două planuri, mai întâi cel spiritual, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Parascheva” din Roman, unde tinerii absolvenţi au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie şi la slujba de Te-Deum, după care elevul Ioan Doliş, de la clasa a XII-a A, a adresat un cuvânt de mulţumire, în numele tuturor absolvenților, IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintelui director Ionuț Amarinei şi părintelui diriginte Ioan Bârliba.

După acest moment, IPS Ioachim a făcut bilanţul celor patru ani, felicitându-i pe tineri pentru rezultatele obţinute la olimpiade şi concursuri școlare, urându-le succes la examenul maturităţii şi îndemnându-i să preţuiască amintirile şi învăţăturile deprinse pe parcursul celor patru ani de studiu.

A urmat apoi cea de-a doua parte a evenimentului, ce a avut loc în sala de festivităţi a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, unde, după citirea catalogului şi trecerea în revistă a rezultatelor obţinute, de către diriginţii claselor a XII-a A şi B, preot Ioan Bârliba şi profesor Bogdan Irimia, au luat cuvântul elevi ai ambelor clase şi profesori, pentru a mulţumi şi a rememora amintiri şi realizări din decursul celor patru ani. Evenimentul s-a încheiat cu predarea simbolică a cheii succesului, de către şeful de promoţie al clasei a XII-a A, Ioan Doliş, către elevul Octavian Călcăianu, de la clasa a XI-a A.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0