O nouă fabrică şi un depozit logistic se deschid la Roman

O nouă fabrică şi un depozit logistic se deschid la Roman

 

romanul de sus 680x365În Roman şi zonă sunt aşteptate, până în primăvara anului viitor, să se realizeze încă două investiţii majore, care să ofere noi locuri de muncă romaşcanilor.

Anunţul a fost făcut de primarul Laurenţiu Leoreanu în cadrul întâlnirii de joi cu liderii PNL, partid din care face parte. Edilul le-a spus acestora că atragerea de noi investitori va avea efecte benefice pentru economia zonei. „Din luna septembrie, vom avea o nouă fabrică la Roman. În plus, se anunţă un nouă bază logistică ce se va construi în zona municipiului. Ne aşteptăm la încă o mie de locuri de muncă pentru Roman şi locuitorii comunelor limitrofe. Împreună cu cei de la TRW, s-a reuşit, în ultima vreme, să avem mai multe locuri de muncă. Practic, cererea locurilor de muncă a scăzut, la audienţe primeam câte 3-5 solicitări, iar acum primesc o cerere la o lună sau chiar două”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

În această primăvară, şi Holcim a solicitat eliberarea unui certificate de urbanism pentru construirea unor silozuri de depozitare ciment, pe strada Nordului, nr. 4. În ceea ce priveşte baza logistică despre care se tot vorbeşte în ultimele două luni, se pare că este vorba de retailerul german Lidl. Potrivit datelor ZF, Lidl are în regiunea Moldovei peste 30 de magazine dintr-un total de 194 de unităţi, deci una din şase unităţi este în judeţele din estul ţării. Lidl România deţine trei centre logistice, cu o suprafaţă totală de circa 120.000 mp (12 hectare), situate în Chiajna (lângă Bucureşti), Nedelea (lângă Ploieşti) şi Iernut (lângă Târgu-Mureş), iar în primăvara a început construcţia pentru cel de-al patrulea centru logistic în zona Lugoj, judeţul Timiş.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ionut 3 ani

    Stirea nu este corecta nu deschide lidl depozit logistic este vorba de alt retailer !