O nouă ediție a campaniei „Let’s do it România!” are loc sâmbătă

O nouă ediție a campaniei „Let’s do it România!” are loc sâmbătă

Dimensiune text

 

 

Pe 15 septembrie, toți românii sunt invitați să participe la o nouă ediție a campaniei naționale de curățenie „Let’s do it România!”, când, la nivel național, se dorește implicarea unui milion de voluntari. O acțiune de acest fel este organizată și la Roman. Ca-n fiecare an, autoritățile locale s-au coordonat și au invitat de la instituții publice și până la ONG-uri sau cetățenii cu simț civic să curețe spațiile verzi din oraș.

Primarul Lucian Micu a postat la rândul său un îndemn pe pagina sa de socializare, invitându-i pe cât mai mulți romașcani să i se alăture și să curețe de deșeuri cât mai multe zone din oraș. Campania din acest an vine și cu provocarea ca deșeurile strânse să fie colectate separat, Romanul deținând în acest moment logistica necesară pentru reciclarea deșeurilor din metal, hârtie sau plastic.

„Pe 15 septembrie, are loc o nouă ediție a campaniei naționale «Let’s do it România!», când ne propunem să ecologizăm zonele verzi din municipiu, marcând astfel şi Ziua Mondială a Curăţeniei (23 septembrie). În această acțiune așteptăm să ni se alăture, în mod voluntar, elevii de la școlile și liceele romașcane, precum și reprezentanți ai ONG-urilor, ai instituțiilor publice și orice romașcan care dorește să ajute la curățarea spațiilor verzi din oraș. La fel ca-n fiecare an, voi participa și eu la acțiune și sper să ne strângem cât mai mulți, pentru a avea un oraș și mai curat, dar, poate și mai important, să menținem această curățenie în restul anului. La nivelul Romanului încercăm, pentru prima dată în cadrul campaniei, să colectăm selectiv deșeurile pe care le vom strânge, astfel încât să conștientizăm importanța protejării mediului.
La nivel internațional, 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. În România, Let`s Do It, Romania! își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari”, a declarat primarul Lucian Micu.
Cei care doresc să participe la această acțiune și vor să afle mai multe informații pot apela la reprezentantul Biroului Monitorizare mediu din cadrul Primăriei Roman, la numărul de telefon 0735 678 080, sau pot trimite un e-mail pe una dintre adresele: mediu@primariaroman.ro / eco@primariaroman.ro.

La nivelul județului Neamț, unde se dorește implicarea a 28.000 de voluntari, s-a creat și un grup pe Facebook, de unde se pot afla informații despre acțiunea din toate zonele verzi din județ –https://www.facebook.com/groups/2101861613429516/.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0