O femeie și-a uitat geanta în gară

O femeie și-a uitat geanta în gară

 

gara roman 2Duminică dimineață, o femeie care locuiește în Botoșani a sesizat Poliției Transporturi Roman faptul că și-a uitat poșeta cu bani, bunuri și acte în gara din Roman. Femeia, de 67 de ani, a spus că și-a uitat poșeta în gara municipiului Roman. Polițiștii de transporturi au verificat imediat stația CFR Roman, persoanele care se aflau în interiorul sălii de așteptare și casa de bilete. “La doar cinci minute de la semnalarea primită, a fost găsită geanta femeii cu tot cu bunurile, respectiv două telefoane, acte personale, carduri bancare și suma de 630 de lei. Aceasta s-a prezentat la sediul poliției, de unde și-a recuperat geanta și a constatat că nu-i lipsește nimic din interiorul acesteia, mulțumind polițiștilor pentru operativitate”, se arată în comunicatul Poliției.

Recomandări ale poliţiştilor pentru o călătorie cu trenul în siguranţă

Pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare, în staţiile de cale ferată, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori.

– Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

– Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

– Nu lăsaţi gențile și bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor!

– Evitaţi să adormiți în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

– Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

– Nu dați detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră persoanelor cunoscute de puțin timp, în timpul călătoriei ori cât aşteptați în gări şi aerogări.

În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători sau în staţii, adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi sau sunați gratuit la 112!


COMENTARII

WORDPRESS: 0