Prima paginăActualitateRoman

O familie de rromi și-a făcut dreptate cu pumnii

Dimensiune text

Doi copii de clasa a III-a nu se înțeleg din motive etnice. Dacă școala ține sub control conflictul, strada s-a transformat în ring de box. Bunicul unui copil a fost bătut de tatăl celuilalt, în a cărui apărare au venit mai mulți membri ai familiei.

Un bunic a fost agresat fizic de părintele colegului de clasă al nepotului. Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, în jurul prânzului. Bunicul s-a dus la Școala „Vasile Alecsandri” pentru a-şi lua nepotul de la şcoală, elev în clasa a III-a. În zona magazinului Aya, dintre blocuri au apărut mai multe persoane. Un bărbat l-a lovit pe bunic, sub ochii îngroziţi ai nepotului. Victima a încercat să stea de vorbă cu agresorii, să încerce să-i liniştească şi să înţeleagă ce se întâmplă, dar agresorii au tăbărât pe bărbat, lovindu-l în repetate rânduri. Motivul corecţiei primite ar fi acela că fiul unuia dintre agresori, coleg de clasă cu nepotul victimei, ar fi fost jignit de nepot cu apelativul „ţigan”. „În cauză se fac cercetări. La acest moment, există în lucru un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Bătrânul lovit are un certificat medico-legal în care se precizează că are nevoie de trei-patru zile de îngrijiri medicale”, a afirmat comisarul şef Cristian Malei, adjunctul Poliţiei municipiului Roman.

Reprezentanţii Școlii „Vasile Alecsandri” confirmă incidentul şi spun că problemele dintre cei doi elevi sunt cunosute de mult timp. „Sunt doi copii care nu «încap» unul de altul în şcoală. La nivelul şcolii am luat măsuri pentru a evita violenţa, dar nu putem răspunde de ceea ce se întâmplă în afara unităţii de învăţământ. Învăţătorul mi-a adus la cunoştinţă aceste probleme, am discutat cu amândouă mamele, am făcut recomandarea de a merge la psihologul şcolii. Din câte ştiu, copiii au fost de câteva ori la psiholog. În timpul orelor de curs, elevii sunt supravegheaţi, dar mai multe nu putem face”, a afirmat profesorul Maria Campău, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”. Aceasta a precizat că varianta în care să mute unul din elevi, sau pe ambii, în alte clase, este imposibil de realizat, deoarece la clasele a III-a fiecare grupă are 30 – 31 de elevi.

Consilierul personal al primarului municipiului Roman pe problemele rromilor, Liviu Daraban, a discutat cu persoanele de etnie rromă care sunt acuzate că l-au agresat pe bunic. „Aceştia mi-au spus că fiul lor este mereu jignit de celălalt copil, din cauza etniei. Vinerea trecută, spiritele s-au încins şi s-a ajuns la conflict fizic. Bunicul şi mama copilului de etnie rromă au certificate medico-legale, fiindcă şi ei au fost loviţi”, a precizat Liviu Daraban. Acesta a mai afirmat că familia de rromi susţine că doar a încercat să-şi apere copilul atunci când a avut loc incidentul.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • sam 7 ani

    t.iganii sunt t.igani.punct !