Prima paginăSanatate

„Nutriția nu este e o părere, este o știință…”

„Nutriția nu este e o părere, este o știință…”

Dimensiune text

Oana-Andreea Dumitrașcu este nutriționist dietetician licențiat și oferă consultații și programe de nutriție la Arcadia, în sprijinul tuturor celor care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

 

De ce ați ales să deveniți nutriționist dietetician?

„Prevenția” este un cuvânt cheie în sănătate, iar o dietă sănătoasă este piatra de temelie a îngrijirii preventive. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că unul dintre domeniile cu cea mai rapidă creștere în domeniul sănătății în prezent este nutriția. Într-o anumită măsură creșterea epidemiilor precum obezitatea și diabetul se traduc și într-o nevoie crescută de specialiști în nutriție și dietetică pentru a traduce știința nutriției în aplicații practice.

 

Care sunt cele mai importate reguli pe care trebuie să le respectăm pentru a avea o alimentație sănătoasă?

Când oamenii vor să se simtă bine cu privire la modul în care mănâncă, primul lucru pe care îl fac este să înceapă să renunțe la anumite alimente sau grupe de alimente din dieta lor. Renunță de obicei la lactate, gluten, zahăr, carne. Deși acest lucru poate să îi facă să se simtă bine în primele câteva zile, în cele din urmă nu creează o schimbare reală, deoarece este doar o acțiune temporară.

Deci, în loc să renunțați la alimente puteți să  luați  în considerare ce ați putea adăuga în dietă.

Pentru că sănătatea reală nu înseamnă restricții. Este vorba despre diversitate și echilibru, varietate de alimente într-o gamă completă de culori potrivite organismului.

 

Când trebuie să apelăm la nutriționist?

La nutriționist se poate apela în orice moment al vieții, indiferent de starea de sănătate sau de boală. O consultație nutrițională făcută la timp poate economisi bani și îmbunătăți calitatea vieții.

Nutriționistul este alături de cei care vor să facă schimbări în alimentație, de cei îngrijorați că aportul alimentar nu aduce nutrienții necesari, de viitoarele mămici, de cei care au de pus în practică recomandări medicale sau de cei care doresc să slăbească în mod sănătos sau, de ce nu, să adauge câteva kilograme.

 

Care sunt cele mai mari provocări profesionale cu care v-ați confruntat până acum?

Există o multitudine de informații despre nutriție, diete, produse de slăbit cu care suntem bombardați mereu. Există companii, vedete sau persoane cu influență media care susțin că știu totul despre nutriție sau încearcă să vândă oamenilor produse care îi vor „vindeca” atunci când, în realitate, doar partea comerciala este importantă.

Uneori și în mass media există o abordare alb-negru, limitată. Oamenii tind să creadă informația prezentată, mai ales dacă știrea începe cu „studiile au demonstrat că…”.

De cele mai multe ori se ajunge la nutriționist după ce s-au încercat câteva diete, luate de pe internet, primite poate de la cunoștințe, diete care, pe termen scurt, dau rezultate. Provocarea apare la menținerea acestor rezultate pe termen lung.

Nutriția nu este e o părere, este o știință.

 

www.arcadiamedical.ro

 

Oana-Andreea Dumitrașcu

Oana-Andreea Dumitrașcu

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0