Prima paginăActualitate

Numeroase incendii în doar câteva ore, duminică, pentru pompierii romașcani

Numeroase incendii în doar câteva ore, duminică, pentru pompierii romașcani

Dimensiune text

 

 

Duminică, 10 martie, la ora 12:34, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un buncăr de rumeguş, proprietatea unui operator economic, în municipiul Roman, pe strada Energiei, informează ISU Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, fiind sprijinite şi de patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Sting Expres L.B., care au stins incendiul. Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ trei tone de rumeguş, un metru cub scândură şi acoperişul unei magazii, realizat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, amplasarea necorespunzătoare a materialelor inflamabile faţă de mijloacele de încălzire.

Duminică, la ora 12:42, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la un depozit de coceni în satul Bozienii de Sus, comuna Ruginoasa. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, fiind sprijinit şi de un voluntar din cadrul SVSU Ruginoasa. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ trei tone de coceni. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, focul deschis în spaţii deschise.

Duminică, la ora 14:13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o şiră de fân în localitatea Poienari. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi Punctul de lucru Poienari, fiind sprijinite şi de trei voluntari din cadrul SVSU Poienari. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ șapte tone de fân. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, jar sau scântei purtate de vânt.

Tot duminică, la ora 14:21, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Doljeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, fiind sprijinite şi de trei voluntari din cadrul SVSU Doljeşti. Ca urmare a producerii incendiului, au murit două animale şi au ars aproximativ 30 metri pătraţi din acoperişul locuinţei, două tone deşeuri de coceni şi lucernă. Flăcările s-au propagat şi la o proprietate învecinată, unde au ars circa o tonă de lucernă şi șase metri liniari gard din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, jar sau scântei purtate de vânt.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0