Numărul virozelor respiratorii, în scădere

Numărul virozelor respiratorii, în scădere

 

 

În săptămâna 5 – 11 martie, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute în județul Neamț a fost de 2.072, cu un număr de 43 de internări, marcând o tendință de scădere față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (2.588 de cazuri, cu 40 de bolnavi internați), informează Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Astfel, infecțiile respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat în această perioadă. Numărul de pneumonii raportate a fost de 631, cu 162 de internări, în tendință de scădere față de săptămâna anterioară, când au fost înregistrate 786 de cazuri, cu 195 de internări.

Ratele de incidență cele mai crescute pentru infecțiile respiratorii acute se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani, iar pentru pneumonii la grupa de vârstă de până la un an. Săptămâna trecută în județul Neamț s-au înregistrat 17 cazuri de gripă, cu un deces la un pacient în vârstă de 56 de ani, nevaccinat antigripal. Până la data de 5 martie fuseseră vaccinate antigripal 26.302 de persoane din grupele de risc din Neamț, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. La nivelul județului mai există în stoc, la cabinetele medicilor de familie, 50 de doze de vaccin antigripal, mai precizează comunicatul DSP Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0