Nu sunt bani pentru alte blocuri ANL

Nu sunt bani pentru alte blocuri ANL

Dimensiune text

 

anl07Primăria Roman a depus, încă de acum un an, documentaţiile pentru construirea a două noi blocuri de locuinţe destinate tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, dar programul ANL pare a fi blocat.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a avut un proiect de dezvoltare bun în perioada 2006 – 2012, după care banii pentru construirea unor noi blocuri par să nu mai fi fost o prioritate pentru guvernanţi. Nici legea dată ulterior, conform căreia chiriaşii puteau să-şi achiziţioneze locuinţele, nu a avut succes, sumele cerute fiind destul de mari, uneori peste preţurile de pe piaţa imobiliară, astfel încât nici ANL nu mai are bugetul de altădată.

Conducerea Primăriei Roman spune că a discutat cu reprezentanţii ANL, dar răspunsul este acela că nicăieri în România nu s-au mai alocat bani pentru blocuri, singura speranţă fiind deblocarea programului anul viitor.

În acelaşi timp, administraţia locală a gândit un proiect pentru construirea a zece case în zona Primăverii, pe un program local de ajutorare a tinerilor, dar, tot din lipsa finanţării, nu s-a mai realizat nimic.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0