Nu sunt bani pentru alte blocuri ANL

Nu sunt bani pentru alte blocuri ANL

Primăria face case pentru tinerii romaşcani
Alte blocuri ANL în Roman
Două noi blocuri ANL pentru tineri

 

anl07Primăria Roman a depus, încă de acum un an, documentaţiile pentru construirea a două noi blocuri de locuinţe destinate tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, dar programul ANL pare a fi blocat.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a avut un proiect de dezvoltare bun în perioada 2006 – 2012, după care banii pentru construirea unor noi blocuri par să nu mai fi fost o prioritate pentru guvernanţi. Nici legea dată ulterior, conform căreia chiriaşii puteau să-şi achiziţioneze locuinţele, nu a avut succes, sumele cerute fiind destul de mari, uneori peste preţurile de pe piaţa imobiliară, astfel încât nici ANL nu mai are bugetul de altădată.

Conducerea Primăriei Roman spune că a discutat cu reprezentanţii ANL, dar răspunsul este acela că nicăieri în România nu s-au mai alocat bani pentru blocuri, singura speranţă fiind deblocarea programului anul viitor.

În acelaşi timp, administraţia locală a gândit un proiect pentru construirea a zece case în zona Primăverii, pe un program local de ajutorare a tinerilor, dar, tot din lipsa finanţării, nu s-a mai realizat nimic.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!