Nu se mai asfaltează în Roman, doar se mai repară

Nu se mai asfaltează în Roman, doar se mai repară

Fonduri europene pe ultima sută de metri
Lucrări de asfaltare în localitatea Moreni
Reparații pe drumurile județene

 

asfaltare primaverii aprilieProgramul de reparaţii pe străzi cu covor asfaltic s-a încheiat pe anul acesta, iar administraţia locală romaşcană pregăteşte acum licitaţia pentru următorii doi ani.

Anul acesta, străzile au fost reparate de firmele Imrom şi StarPrest, ambele din Roman. Acum se mai asfaltează, cu forţele proprii ale Primăriei Roman, doar aleea din zona străzii Perişorului, din cartierul Bălcescu.

„Contractul cu cele două firme s-a dus la capăt. Vom scoate iar la licitaţie lucrările pentru următorii doi ani. Contractul se semnează pe doi ani, pentru că, fiind vorba de un pachet mai mare de lucrări, putem obţine şi un preţ mai bun pe metru pătrat de stradă asfaltat. De exemplu, contractul era estimat la 4 milioane de lei şi a fost adjudecat cu 3,6 milioane de lei. În acest moment, mai facem doar reparaţii cu forţe proprii, pe lucrările executate de ApaServ, alei şi trotuare”, a declarat Ovidiu Bojescu, city managerul municipiului.

Pentru următorii doi ani, adică până în 2018, autorităţile locale îşi propun modernizarea şi asfaltarea străzilor în cartierele Nicolae Bălcescu şi Petru Rareş.

Conform promisiunilor făcute de primarul Laurenţiu Leoreanu în campania electorală, pe lângă infrastructura din cele două cartiere, se are în vedere reabilitarea infrastructurii urbane (străzi, alei pietonale, piste de biciclete, locuri de parcare, locuri de joacă, iluminat public), inclusiv a reţelelor de utilităţi (de ex. gaze) în cartierele Spiru Haret şi Griviţei. Costurile se ridică la 4,5 milioane de euro, bună parte de finanţare fiind aşteptată de la Uniunea Europeană.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • mihai 2 ani

    daca sa turnat asfalt pe trotuarele de pe str martir closca ,nu era logic ,necesar si civilizat sa fie asfaltata si strada macar pana in str. primaverii ,sau pe trotuarele respective circula mai multi alegatori decat cei pe strada ????

  • Promisiune cu asfaltarea trotuarelor de pe str Bogdan Dragos?????Au trecut alegrile și gata!!!

  • error: Content is protected !!