Prima paginăActualitateRoman

Nu scăpăm de garaje

Dimensiune text

Administraţia locală intenţionează să concesioneze, pentru următorii zece ani, terenul aferent mai multor garaje de pe strada Libertăţii. Proiectul va trebui să primească girul Consiliului Local şi, dacă acest lucru se va întâmpla, cele opt loturi a câte 15 metri pătraţi fiecare vor fi scoase la licitaţie, la un preţ pornind de la cinci euro pe an pentru un metru pătrat. Toate cel opt loturi din strada Libertăţii, bloc 3, sunt ocupate cu garaje metalice, dar contractul de concesiune pentru teren, care aparţine municipalităţii, a expirat.

În urmă cu mai mulţi ani, administraţia locală a luat decizia de a desfiinţa garajele din oraş, pentru a da un aspect mai plăcut spaţiului public. Există, însă, şi excepţii, iar acestea sunt înregistrate la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei Roman, acolo unde figurează 1.053 de persoane plătitoare de obligaţii fiscale pentru garaje. Iar dacă unii romaşcani au desfiinţat aceste construcţii – fie de bunăvoie, fie din cauza unui nou proiect pentru zona respectivă -, există şi opt situaţii în care cetăţenii au obţinut, pe parcursul acestui an, autorizaţie pentru construirea unui garaj.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Maria Andrei 6 ani

    Nu inteleg de ce nu desfiinteaza Primaria garajele(unde sunt inghesuite toate boccelele de prin casa) si sa faca locuri de parcare in spatele blocului.Ar fi mult mai curat si frumos. Veniti in spatele blocului 3 din Roman Musat sa vedeti ce focar de infectii este acolo.Daca nu luati masuri , chemam Protectia mediului.

  • Romascan 6 ani

    Chemati „Garda de Mediu” http://www.gnm.ro/sitenou/index.php
    Protectia Mediului doar avizeaza.