Nu mai primiţi gratuit rezultatul analizelor din Spital

Nu mai primiţi gratuit rezultatul analizelor din Spital

Dimensiune text

 

analize medicale spitalPacienţii care se prezintă la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) nu vor mai beneficia, începând cu 1 septembrie, de analizele la sânge, acestea vor fi efectuate, dar nu vor mai fi şi înmânate bolnavilor. Decizia vine ca urmare a faptului că medicii din  CPU spun că unii pacienţi vin la urgenţe, cu „boli închipuite”, doar pentru a-şi face periodic analizele.

Comitetul Director al Spitalului a decis ca analizele să le parvină pacienţilor doar în baza unei cereri înaintate conducerii unităţii medicale şi doar contracost.

„Începând cu data de 1 septembrie, pacienţii din CPU nu vor mai primi buletinul de analize, acesta rămânând în foaia de observaţie. Cine doreşte rezultatul, îl va primi după ce va face o cerere la Direcţie şi va plăti suma de 30 de lei, stabilită de membrii Comitetului Director. Astfel, vom scădea prezentările în CPU cu acei pacienţi care vin cu diferite pretexte doar pentru analize”, a declarat doctor Maria Andrici, managerul Spitalului.

Regula plății se va aplica doar pentru rezultatele analizelor la sânge. Pacienții cărora li se face şi radiografie vor primi rezultatul acasă fără bani, pentru a se evita supunerea lor repetată la radiaţii.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • cei care au asigurare medicala ar trebui sa isi primeasca rezultatele fara atata fanfaronada. au dreptul legal, dat fiind faptul ca datorita lor isi primesc cadrele medicale salariile