Prima paginăRural

Nu le-a plăcut arestul la domiciliu şi au ajuns în arestul Poliţiei

Nu le-a plăcut arestul la domiciliu şi au ajuns în arestul Poliţiei

Dimensiune text

 

inchisoare puscarie detentie dupa gratiiInspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, prin lucrătorii din cadrul Biroului de Supravegheri Judiciare, a înaintat instanţei de judecată, în data de 25 martie, sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe faţă de doi bărbaţi de 17 şi 41 de ani, ambii din Icuşeşti, care şi-au încălcat obligaţiile dispuse prin măsura arestului la domiciliu de către Judecătoria Roman, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt.

Cei doi bărbaţi au încălcat obligaţia de a nu părăsi domiciliul fără încuviinţarea instanţei de judecată. În data de 5 martie, bărbatul de 41 de ani a fost identificat deplasându-se pe raza comunei Icuşeşti, iar în data de 19 martie tânărul de 17 ani a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu. Totodată, acesta din urmă a săvârşit, în perioada de supraveghere, o nouă infracţiune de furt. Astfel, faţă de cei doi bărbaţi, instanţa de judecată a emis mandatele de arestare preventivă, ca urmare a nerespectării măsurilor arestului la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Neamţ, pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii nemţeni au supravegheat judiciar 154 de persoane, în primele trei luni ale anului 2016

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii nemţeni au supravegheat judiciar 154 de persoane, în primele trei luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere faţă de 62 de nemţeni.

IPJ neamţ, prin structurile de ordine publică şi investigaţii criminale, verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora sesizează instanţa competentă. De la începutul anului, poliţiştii nemţeni au înaintat către organele judiciare 20 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe faţă de persoanele supravegheate, în şapte cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în două cazuri măsura arestului la domiciliu.

Astfel, în primele trei luni ale anului, 125 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligaţiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar faţă de alte 29 de persoane arestate la domiciliu au fost desfăşurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0