Noul serial al HBO Europe, filmat de luna viitoare în județul Neamț

Noul serial al HBO Europe, filmat de luna viitoare în județul Neamț

Dimensiune text

 

Din luna august, HBO Europe începe filmările pentru o nouă producție, „Bani negri (pentru zile albe)”, un serial de șase episoade scris și regizat de Daniel Sandu. Regizorul și scenaristul Daniel Sandu, în vârstă de 41 de ani, este originar din Piatra Neamț. Acesta a absolvit Liceul Teologic „Episcop Melschisedec” din Roman și a devenit cunoscut după succesul filmului său „Un pas în urma serafimilor”, marele câștigător al Premiilor Gopo 2018.

Miniseria de șase episoade „Bani negri (pentru zile albe)” va fi produsă de Mobra Films. Serialul va spune povestea a doi prieteni care glumesc despre jaful pe care vor să îl comită, însă gluma se întoarce împotriva lor când discuția le este auzită și interpretată greșit. Cei doi ajung în situația de a planifica și executa jaful perfect, dar sunt complet nepregătiți, atât pentru această lovitură, cât și pentru consecințele ei, arată un comunicat citat de Cinemagia.ro.

„Ne-am dorit un oraș tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului”

„«Bani negri (pentru zile albe)» este un serial autentic românesc, deștept și amuzant, cu farmec, sensibilitate și potențial de poveste universală…”, spune Antony Root, EVP, Original Programming and Production, HBO Europe.

„Pentru noul serial HBO, creat de Daniel Sandu, ne-am dorit un oraș tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic și să permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre. Filmările vor avea loc în Piatra Neamț și Onești, ambele creând un decor memorabil pentru acțiunea serialului nostru. Sunt două orașe remarcabile, diferite și pline de culoare, a căror  fuziune va fi recognoscibilă și care vor intensifica starea bună și entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu”, afirmă Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe.

„Îmi doresc să realizăm o experiență cinematografică deosebită încorporată în formatul unei serial TV”

„Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subțire dintre comedie și dramă, despre oameni obișnuiți care ajung în situații incredibile. Și asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC – timpul universal coordonat). Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi «consecințe». Este despre efectul de domino al unor acțiuni declanșate la rândul lor de o mică glumă nevinovată. HBO România și Mobra Films au construit o echipă grozavă de artiști și de specialiști în domeniu care vor transforma în imagini povestea noastră.

Îmi doresc să realizăm o experiență cinematografică deosebită încorporată în formatul unei serial TV și care să împingă standardele producțiilor autohtone la un nou nivel. Vom filma în Piatra Neamț și Onești – două orașe cu un farmec aparte –, primul pentru colinele urbane si apusurile spectaculoase, iar al doilea pentru geometria interesantă a străzilor și clădirilor. În aceste orașe am găsit niște locații foarte speciale, iar localnicii par încântați să participe și să ne sprijine”, spune scenaristul și regizorul Daniel Sandu.

Filmările vor începe în luna august în Piatra Neamț și vor continua în Onești și București. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root. „Bani negri (pentru zile albe)” va avea premiera în același timp în toate teritoriile HBO Europe. Daniel Sandu este, de asemenea, unul dintre scenariștii serialului HBO Europe „Hackerville”.

Daniel Sandu

Daniel Sandu

 

Foto: HBO România

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0