Noul director de la „Danubiana” şi-a propus relansarea liceului

Dimensiune text

Ilie Boloca mizează pe legătura strânsă cu agenţii economici din oraş şi adaptarea planului de şcolarizare la cerinţele pieţei.

Luni, 2 septembrie, a fost instalat oficial în funcţie noul director al Colegiului Tehnic „Danubiana”, profesorul Ilie Boloca. Imediat după ce reprezentantul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ a dat citire documentului, noul director s-a adresat colegilor prezentându-le priorităţile mandatului său. „Vreau, în primul rând, să mulţumesc conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ pentru încrederea acordată şi sper să mă achit cu succes de misiunea pe care am primit-o. Principala prioritate a echipei de conducere de la Colegiul Tehnic «Danubiana» o reprezintă relansarea acestui liceu şi readucerea lui pe locul pe care îl merită, printre cele mai bune licee din judeţ. Pentru asta mizăm, în primul rând, pe o legătură strânsă a conducerii liceului cu agenţii economici din oraş şi pe adaptarea ofertei şcolare la posibilităţile oferite de mediul economic din oraş. De asemenea, vom lua măsuri pentru a îmbunătăţi condiţiile de studiu ale elevilor care învaţă la noi şi condiţiile oferite de cămin, vom încerca să implementăm un program prin care să venim în ajutorul copiilor buni din şcoală, proveniţi din familii sărace şi să-i ajutăm pe elevii navetişti, ţinând cont de faptul că cei mai mulţi dintre elevii noştri fac naveta”, a spus noul director de la „Danubiana”, profesorul Ilie Boloca.

Acesta a preluat mandatul într-un moment nu prea fericit pentru colegiul romaşcan, aflat, pentru al doilea an consecutiv, pe ultimul loc în clasamentul liceelor romaşcane, atât după promovabilitatea la examenul de bacalaureat, cât şi în preferinţele elevilor, dacă luăm în considerare ultima medie de admitere la repartizarea computerizată. De asemenea, anul şcolar va începe cu două clase mai puţin faţă de ceea ce s-a propus prin planul de şcolarizare. Nu sunt elevi pentru două clase a IX-a, una cu profilul textile şi cea de-a doua cu profilul industrie alimentară.


COMENTARII

WORDPRESS: 0