Prima paginăSocial

Noul city manager al Romanului, Gabriela Petrea, a început activitatea în primărie

Noul city manager al Romanului, Gabriela Petrea, a început activitatea în primărie

Dimensiune text

 

 

Începând cu data de 21 ianuarie, noul city manager al municipiului Roman a început activitatea în cadrul administrației locale, în urma concursului organizat la nivelul Primăriei municipiului Roman la finalul anului trecut. Postul de administrator public (city manager) al orașului a fost obținut în urma concursului de unicul candidat, Gabriela Petrea, fostul director al Agrana.

„Postul de city manager a fost ocupat de doamna Gabriela Petrea, o persoană pe care eu o cunosc foarte bine, provine din mediul privat și sunt convins că va ajuta la bunul mers al instituției și al echipei din Primăria municipiului Roman, astfel încât întreaga comunitate să se dezvolte așa cum ne-am propus. În această perioadă, administratorul public se află într-o perioadă de evaluare a activității de la nivelul instituției, de deprindere a legislației din sistemul public și de cunoaștere a colegilor din fiecare departament și a atribuțiilor acestora. Sperăm ca, în termen de una-două săptămâni, această evaluare să se finalizeze și, ulterior, să începem să lucrăm efectiv, pentru atingerea obiectivelor pe care noi ni le-am propus împreună”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Administrația publică locală a funcționat un an și jumătate fără city manager, după ce Ovidiu Bojescu, city manager din decembrie 2008, a părăsit echipa din primărie odată cu alegerea primarului Lucian Micu la alegerile locale parțiale din iunie 2017. Administratorul public va îndeplini atribuțiile specifice în baza unui contract de management încheiat cu primarul municipiului Roman, city managerul având nu mai puțin de 37 de atribuții. Gabriela Petrea are 58 de ani și a terminat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de filologie. Din 2003 a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Agrana România, iar în ultimii șase ani a fost director general al companiei.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0