Noul an va aduce sute de locuri de muncă la Roman

Primele trei luni ale anului 2014 vor însemna o șansă pentru romașcanii care se află în căutarea unui loc de muncă.

Conform primarului Laurențiu Dan Leoreanu, firma TRW va angaja, în perioada precizată, sute de persoane, deoarece vor fi puse în funcțiune mai multe linii de producție. ”Se caută specialiști. Sunt tineri ingineri, economiști, juriști, care vin din alte orașe. Vin cu familiile și se stabilesc la Roman. Până la sfârșitul anului viitor, vor fi în jur de 650-700 de angajați, dintre care aproximativ 100 cu studii superioare. Cele mai multe angajări se vor face în a doua jumătate a lunii ianuarie și în lunile februarie și martie”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

TRW a început recrutările de personal încă din luna mai, dar semnarea primelor contracte a avut loc în luna august. Un birou de informații privind oferta de muncă a firmei TRW Automotive a fost amenajat în adăpostul de apărare civilă din fața Judecătoriei Roman (foto).

În aprilie 2013, autoritățile romașcane au semnat contractul cu reprezentanții companiei americane TRW Automotive pentru construcția fabricii de airbaguri de la Roman. Unitatea de producție va crea aproximativ 1.500 de locuri de muncă, urmând a produce componente pentru industria auto. Fabrica TRW va fi ridicată pe strada Ogoarelor, pe o suprafață de aproximativ zece hectare. Compania americană TRW Automotive este liderul mondial în furnizarea echipamentelor de securitate pentru automobile-airbaguri. Compania are peste 60.000 de angajați în întreaga lume, având 185 de reprezentanțe în 26 de țări.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • romascan 6 ani

  Nu avem tineri cu studii superioare dornici de munca si afirmare in Roman? Chiar e nevoie sa aducem toti nepotii lui x, y si z din alte orase? Cunosc cateva persoane care nici nu au fost chemate la interviu desi au un CV care corespunde locurilor de munca care ziceti ca le au cei de la TRW. Din Roman vor fi doar muncitorii…croitori de airbag-uri cu salariu minim.

 • tucudean 6 ani

  Acest TRW e o mare facatorie. 650 ron plus bonuri de masa e salar pentru chineji. O sa se inchida asa cum s-a deschis. Repede si cu mare tamtam

  • Danciulescu 6 ani

   Daca noi punem botul la banii astia celor de la TRW le convine….Ei fac oferta si gasesc slugile….Daca am fi cu totii uniti si solidari si ar vedea ca 99% din romascani ar refuza mizeria asta de salar cu siguranta lar mari….Dar asa-i romanul in ziua de azi…Se multumeste cu putin ca sa zica si el ca lucreaza undeva si ca o sa-i mearga vechime….Dar ce pensie v-om avea cu contributii minime lunare la stat? Va spun eu : MAXIM 300 ron pensie