Prima paginăSport

Nouă medalii au cucerit elevii profesoarei Carmen Iederan în 2013

Dimensiune text

Antrenoarea spune că anul precedent a fost unul cu ghinioane şi că în 2014 va face o selecţie riguroasă.

Bilanţul pe 2013, la nivel înalt, al grupei de aruncători coordonată de profesorul-antrenor Carmen Iederan, de la Clubul Atletic Roman, este de nouă medalii la întrecerile campionatelor naţionale de atletism, seniori, tineret, juniori şi copii. Între cele nouă clasări pe podium figurează un loc I, şase locuri II şi două locuri III. La acestea se adaugă şi locul al şaselea ocupat de Florin Asmarandei la Campionatul Balcanic al seniorilor din Bulgaria, la aruncarea ciocanului, dar şi locul al cincilea la juniori al lui Cosmin Ghiroagă, tot la Balcaniadă.

An cu ghinioane

Antrenorul Carmen Iederan consideră că 2013 nu a fost cel mai bun an pentru grupa de care se ocupă: „Sunt uşor dezamăgită, dacă stau să-mi amintesc ce rezultate am avut în 2011 şi 2012. În 2013 a fost ceva mai dificil. Oricum, nu pot fi toţi anii la fel sau din ce în ce mai buni, cum ne-am dori. Sunt sportivi care trec de la o categorie de vârstă la alta şi, în primul an la noua categorie, nu pot fi la fel cu aceia din ultimul an. Cu perseverenţă şi răbdare se poate. 2013 a fost şi cu ghinioane, inclusiv în ce priveşte sănătatea mea. Sper ca în 2014 să fie mult mai bine. Sunt conştientă că va fi mai greu. Datoria mea este să-i pregătesc. Să aibă nivel înalt de participare la campionatele naţionale. În primul rând, ne dorim sănătate. Doar aşa putem răzbate. Și la aceasă oră sunt copii în grupă pe care-i aştept să evolueze. Oricum, în 2014 voi face o selecţie riguroasă pentru găsirea unor viitori campioni”.

 

Sportivii reprezentativi

Carmen Iederan îşi cataloghează şi notează sportivii de care se ocupă.

Mihaela Asmarandei (aruncarea discului, medaliată cu aur în vară şi cu argint în sezonul de iarnă la naţionalele de tineret): „În 2013 a avut rezultate bune, inclusiv recordul personal, 46,79 metri. A intrat la Facultate, în Bacău. Nu mă mai pot ocupa de ea, dar este pe mâini bune. Continuă activitatea sportivă acolo sub îndrumarea campioanei mondiale Mihaela Melinte”.

Florin Asmarandei (aruncarea ciocanului, medaliat cu argint în iarnă şi în vară la naţionale): „Acelaşi lucru este valabil şi pentru Florin în ce priveşte rezultatele. Ca progres, oscilează. Are şi serviciu greu, dar, spre lauda lui, îşi face treaba şi ca sportiv. Două medalii de argint la seniori reprezintă ce şi-ar putea dori un antrenor. Mă declar extrem de mulţumită de el doar dacă fac o comparaţie cu unul sau altul, coleg de probă, care face doar sport”.

Cosmin Cârlig (aruncarea ciocanului, junior III, dublu medaliat cu argint la naţionale): „În ultimul an la categoria copii 1, are de la natură tot ce-i trebuie. Sper să prindă lotul naţional şi turnee în afara ţării. Este un copil care a avut şi are o evoluţie fantastică. După doar şase luni de pregătire, a fost medaliat şi la categoria copii şi la juniori III. Nu are voie să nu prindă loc în lotul naţional. Are calităţi reale pentru performanţă, de înaltă clasă. Iubeşte această disciplină, aruncarea ciocanului. Veţi mai auzi de el”.

Marius Aionesei (aruncarea ciocanului, dublu medaliat cu bronz) – „Este un copil talentat, încă începător. Mai are multe de descoperit în ce priveşte proba sa. Mă refer la tehnică, în primul rând. Este şi puţin temător. 2014 va fi un an greu pentru el, primul la juniori III. Nu sperăm la medalie. Deja avem clasamentul făcut la categoria sa de vârstă”.

Cosmin Ghiroagă (aruncarea ciocanului): „Medalia de argint de la naţionalele din iarnă a dus la selecţionarea lui în lotul naţional de juniori care a participat la Balcaniada din Turcia. A ocupat locul al cincilea la prima sa experienţă de acest gen. Se putea şi mai bine. Au fost emoţii, a fost fără antrenor – factori de risc. În vară a ocupat doar locul al patrulea. Nu ştiu ce s-a întâmplat”.

Otilia Calfa: „Este o fetiţă de perspectivă, extrem de ambiţioasă. După doar o lună de pregătire, a ocupat locul al patrulea la naţionalele categoriei copii din poziţia de începătoare la tehnica aruncării ciocanului. Vom merge şi pe aruncarea discului. Sperăm tot la ocuparea unui loc al patrulea şi la juniori III în 2014. Rezultatele, de obicei, încep să apară de pe la 16 sau 17 ani”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0