Prima paginăEducatie

Note de 10 la Evaluarea Națională pentru elevii de la sate

Dimensiune text

Peste jumătate dintre elevii din mediul rural au obţinut la Evaluarea Naţională medii de peste 5 n elevii care au obţinut medii de 10 la matematică şi română au şanse să prindă un loc în cele mai bune licee. 

Rezultatele la Evaluarea Naţională sunt analizate în toate cancelariile. Subiectele au fost mai uşoare, comparativ cu anii precedenţi, iar mediile au crescut. Elevii care au stat cu burta pe carte în cei patru ani de gimnaziu au motive de bucurie, dar nici cei cu note sub 5 sau care au absentat nu sunt mai prejos. Toţi absolvenţii de clasa a VIII-a, silitori sau fără interes pentru şcoală, vor ocupa un loc la liceu, din toamnă.

Şcoli şi licee cu promovabilitate 100%

Cei 60 de absolvenţi de clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” au obţinut medii cuprinse între 10 şi 6,65. Patru elevi au obţinut media 10, după cele două probe de examen: Ioana Pintilie, Carina Ioana Gheorghiţa, şefa de promoţie din acest an, Irina Cătălina Cozma şi Teodor Constantin Diaconu. Note de 10 la matematică au obţinut şi elevii: Ana-Maria Bursuc, Andra Elena Dumitraşcu, Vlad Ieftimie Enia, Izabela Mihaela Fărcăş, Rareş Grumezescu, Marcel Emanuel Iacob, Matei Ilinca, Ovidiu Matei, Elena Alexandra Lungu, Mihai Teodor Munteanu, Armand Pălăncianu, Adrian Ciprian Sofian, Teodora Elena şi Ema Medeea Vrânceanu. Nota 10 la proba de limba şi literatura română a primit Lorena Cristina Bontaş.

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Sergiu Celibidache” din Roman au obţinut medii cuprinse între 5,00 şi 9,45. Două eleve au obţinut aceeaşi medie, 9,45: Maria Bejan (9,50 la română, şi 9,40 la matematică) şi Ecaterina Andreea Ciobanu (9,60 la română şi 9,30 la matematică).

Note de 10 la matematică

Câteva unităţi de învăţământ din zona rurală se află în fruntea clasamentului la Evaluarea Naţională. Trei elevi de la Şcoala Gimnazială din Moldoveni au obţinut nota 10 la matematică: Andreea Mădălina Ghiroagă, care a avut cea mai mare medie, 9,75, Ana-Maria Gotcă şi Roxana Petronela Popa. Nouă dintre cei 27 de elevi ai acestei şcoli au primit note sub 5. La Evaluarea Naţională s-au înscris 25 de absolvenţi de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Oniceni. Cinci au absentat, iar 11 elevi au obţinut medii sub 5,00. Cea mai mare medie, 9,77, a fost obţinută de elevul Ionuţ Alexandru Cernat (9,55 la română şi 10 la matematică), iar cea mai mică a fost 2. Nota 10 la română a obţinut eleva Alina Sânziana Ivan, de la Şcoala Gimnazială din Sagna. Eleva a obţinut cea mai mare medie din şcoală, 9,87. Zece dintre colegii ei au primit medii sub 5.

Nota 10 la matematică a primit şi eleva Delia Patricia Benchea, de la Liceul Tehnologic din Adjudeni, comuna Tămăşeni. Ea a obţinut cea mai mare medie, 9,70. 12 elevi ai şcolii, din cei 54 înscrişi la examen, au luat note sub 5.

Rezultate bune au şi elevii de la Şcoala Gimnazială din Tămăşeni. Doar cinci elevi dintre cei 44 înscrişi la examen au obţinut medii sub 5. Cea mai mare medie a fost de 9,50, obţinută de eleva Alexandra Bianca Dorcu, iar cea mai mică, de 1,95. Cu 10 au fost notaţi la matematică şi elevii Andreea Mihaela Dancă şi Eduard Andrei, de la Şcoala Gimnazială din Gherăeşti.

Doar trei elevi de la Şcoala Gimnazială „Vlad Dănulescu” din Pânceşti, din cei 21 înscrişi la Evaluarea Naţională, au primit medii sub 5. Eleva Bianca Vasile Bradu a obţinut media cea mai mare medie, 9,37. Rezultate bune au obţinut şi elevii de la Şcoala Gimnazială din Rotunda, comuna Doljeşti. Din cei 15 elevi înscrişi la examen, doar unul a obţinut o medie sub 5. Media cea mai mare a fost obţinută de eleva Roberta Arcana (9,67). Cei trei absolvenţi de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Văleni au obţinut note cuprinse între 6,55 şi 7,45. Eleva Maria Mihaela Dămoc, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, a obţinut cea mai mare medie din liceu, 9,82.

Un singur elev din Solca a trecut Evaluarea Naţională

Mai bine de jumătate dintre elevii Şcolii Gimnaziale din Stăniţa au luat medii sub 5 la Evaluarea Naţională. Cea mai mare medie a fost 9,15, obţinută de elevul Matei Stan, iar cea mai mică, 1,40. 19 din cei 31 de absolvenţi de clasa a VIII-a de la Liceul Tehnologic din Valea Ursului au obţinut medii sub 5. Cea mai mare medie a fost 6,72, iar cea mai mică, 2,40.

La Evaluarea Naţională din acest an s-au înregistrat mulţi absenţi. Din cei 20 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din Solca, comuna Oniceni, doar unul a luat media 5. Cea mai mică notă a fost de 1,55. Opt dintre elevi au absentat. Unii au venit la proba de română, dar au refuzat să mai participe la matematică. Alţii nu s-au deranjat pentru nicio probă de examen. Absenţi au fost şi la Roman. „Avem un elev care a participat la proba scrisă de română, dar a absentat la proba scrisă de matematică. Motivul a fost că nu s-a putut trezi să vină la examen”, a explicat profesor Luminiţa Boloca, directorul Şcolii Gimnaziale „Calistrat Hogaş”.COMENTARII

WORDPRESS: 0