Noile blocuri ANL trec în administrarea Municipal Locato Serv

Vineri, consilierii locali vor supune aprobării un proiect de hotărîre referitor la transmiterea în administrarea societății Municipal Locato Serv a celor trei noi blocuri construite prin Agenția Națională pentru Locuințe. Cele trei imobile – blocurile 18, 20 și 22 de pe Aleea Vasile Lupu – însumează 60 de locuințe. Romașcanii care au primit locuințe ANL pot încheia contractele privind furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale.

 

Cum prin protocolul de predare-primire a obiectivului de investiții situat în acest ansamblu, cele trei blocuri cu un total de 60 de unități locative preluate de la ANL au devenit proprietate publică a municipiului, propun ca administrarea acestora să fie încredințată unei societăți specializate a Consiliului Local, respectiv Municipal Locato Serv SRL Roman, care are gestiune delegată a serviciului public de administrare a fondului locativ al municipiului Roman„, se specifică în expunerea de motive a proiectului inițiat de primarul Dan Laurențiu Leoreanu.

Unii dintre romașcanii cărora le-au fost repartizate locuințe în cele trei noi blocuri ANL s-au plîns că nu se pot muta în noile case pentru că acestea nu sînt branșate la rețelele de energie electrică și gaze naturale, iar furnizorul – E.ON Energie – nu poate încheia contractele individuale de furnizare din cauza lipsei unor documente necesare în acest sens. „Documentația a fost depusă recent la E.ON Energie de către constructor – societatea TLSIT. În consecință, toate demersurile necesare au fost realizate, iar locuitorii celor trei noi blocuri pot încheia contractele cu furnizorul de energie și pot solicita efectuarea branșamentelor individuale„, a precizat Constantin Damaschin, directorul societății Municipal Locato Serv.


COMENTARII

WORDPRESS: 0