Noile amenzi din Regulamentul de gospodărire, curăţenie şi estetică din Roman

Noile amenzi din Regulamentul de gospodărire, curăţenie şi estetică din Roman

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman a lansat în consultare publică joi, 14 februarie, un nou regulament privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Roman, actualizat, care urmează a-l înlocui pe cel adoptat în 2009, cu modificările ulterioare. La începutul acestui an, conducerea primăriei și-a manifestat intenția de a majora amenzile prevăzute de versiunea anterioară a regulamentului.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate, cu privire la acest proiect pot fi depuse până la data de 26 februarie 2019 la Biroul Unic din cadrul Primăriei Municipiului Roman sau pe adresa de e-mail: directiajuridica@primariaroman.ro.

Care vor fi cele mai mari amenzi

Conform noului regulament, cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei se va sancționa conducerea fără aviz a vehiculelor care transportă persoane decedate în vederea înhumării însoțite de cortegii funerare pe arterele municipiului Roman. Conducătorii vehiculelor care transportă persoane decedate în vederea înhumării, însoțite de cortegii funerare, vor avea obligația de a obține avizul Primăriei municipiului Roman în vederea circulației pe arterele municipiului, în care se va menționa și itinerariul de deplasare, însă avizul se va acorda doar în situații excepționale, fiind exclusă cu titlu permanent circulația acestora pe bulevardul Roman Mușat.

Cu amendă cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei, pentru persoane fizice, şi între 1.500 și 2.500 de lei, pentru persoane juridice, ar urma să fie sancționată depozitarea pe domeniul public – trotuar, sol, carosabil, malurile și albiile râurilor – al municipiului Roman a deșeurilor rezultate din activitățile de reparații și amenajări la clădiri sau locuințe sau din demolarea unor construcții civile sau industriale.

De asemenea, cu amenzi între 1.500 și 2.500 de lei vor fi sancționate: spălarea maşinilor, utilajelor, căruţelor, covoarelor etc. în apele râurilor Moldova și Siret; distrugerea sau degradarea digurilor ori malurilor râurilor de la limita teritorială a municipiului Roman, poluarea cu deșeuri de orice natură, resturi vegetale, reziduuri şi alte impurităţi a malurilor şi albiilor cursurilor de apă. Amenzi de la 1.500 și 2.500 de lei vor fi aplicate și pentru apelarea la mila publicului, cerând ajutor material și agresarea conducătorilor auto opriți la semafor prin insistența de a le spăla parbrizul mașinii.

În plus, dacă prin săvârşirea contravenţiei au fost pricinuite pagube materiale, în sarcina contravenientului vor fi reţinute şi daune, calculate conform tarifelor cuprinse în prezentul regulament. Unele dintre acestea se referă la: distrugerea unui coş de gunoi – 300 de lei, distrugerea unei bănci – 400 de lei, distrugerea unui puiet tuia, pin, ienupăr, etc. – 200 de lei, distrugerea unui stâlpişor de blocare a accesului – 100 de lei.

După perioada de consultare publică, proiectul va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor locali romașcani, într-una dintre ședințele următoare ale Consiliului Local. Proiectul poate fi consultat mai jos, sau pe site-ul primăriei municipiului Roman, la acest link: https://primariaroman.ro/anunt-consultare-publica-pentru-proiectul-de-hotarare-privind-reactualizarea-regulamentului-privind-normele-de-gospodarire-intretinere-curatenie-si-estetica-in-municipiul-roman/.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Florin 1 an

    Dar despre persoanele care-si plimba cainii de companie fara sa aiba si sa foloseasca farasul si matura pentru strangerea dejectiile animalellor, nimic, nimic ?!