Articol publicat în data de: Dum, 20 Noi 2016Noi promisiuni pentru tronsonul de autostradă Ungheni – Iaşi – Tîrgu Neamţ

 

autostradaPremierul Dacian Cioloș, prezent vineri, 18 noiembrie, la Iași, într-o vizită de lucru, a promis că licitațiile pentru drumul expres Ploieşti – Buzău – Bacău – Paşcani și tronsonul de autostradă Ungheni – Iaşi – Tîrgu Neamţ vor avea loc până la finele acestui an. Licitațiile pentru studii, nu și cele pentru lucrările efective.

Premierul Dacian­ Cioloş a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţele din Vaslui şi Iaşi, iar una dintre discuții a vizat inclusiv problema lipsei infrastructurii rutiere din zona Moldovei. La întâlniri a fost prezent și directorul Companiei Naţionale de Adminis­trare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, care a spus că, până la sfârşitul acestei luni, vor fi lansate licitaţiile pentru întocmirea studiilor de fezabi­litate şi a proiectelor tehnice pentru drumul expres Ploieşti – Buzău – Bacău – Paşcani, tronsonul de autostradă Ungheni – Iaşi – Tîrgu Neamţ, ca şi pentru şoselele de centură din nordul Iaşului, Târgu Frumos, Paşcani, Roman, Vaslui, Bârlad şi Suceava.

Pe tema autostrăzilor, premierul Cioloş a declarat că aceasta este o problemă discutată de fiecare dată când ajunge la Iaşi. „Am spus oamenilor de afaceri că pregătim lansarea acestui proiect până la sfârşitul mandatului. Deci, vom lansa licitaţiile pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi pentru toate autorizaţiile de construcţie. Vom lansa licitaţia aceasta până la sfârşitul anului, în aşa fel încât, în prima jumătate a anului viitor, să poată fi finalizată licitaţia şi lucrarea să fie încredinţată”, a mai spus Cioloş, citat de Ziarul de Iași.

Primul ministru a fost însoţit de către vicepremi­erul Vasile Dîncu, Mi­nistrul Dezvoltării R­egionale şi Administr­aţiei Publice, Dragoş­ Pîslaru, Ministrul M­uncii, Familiei, Protecției Sociale şi Per­soanelor Vârstnice, D­ragos Dinu, Ministrul­ Fondurilor Europene și Cătălin Homor, direc­tor general al Compan­iei Naţionale de Admi­nistrare a Infrastruc­turii Rutiere.

 

Știrea are un comentariu
Lasă un comentariu mai jos
  1. pa spune:

    PROMISIUNI ELECTORALE – multe au fost mai multe raman

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: