Noi donații pentru Spitalul Roman: tunel de dezinfecție, aparatură medicală și materiale sanitare

Noi donații pentru Spitalul Roman: tunel de dezinfecție, aparatură medicală și materiale sanitare

Dimensiune text

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit, în aceste zile, noi donații de la romașcani, oameni de afaceri sau reprezentanți ai Bisericii, cărora unitatea medicală le aduce mulțumiri pe pagina oficială a instituției, https://www.facebook.com/Spitalul-Municipal-de-Urgen%C8%9B%C4%83-Roman-Oficial-2285994894972730/:

„Începând de astăzi, toate persoanele care intră sau ies din Spitalul Municipal de Urgență Roman (sediul de pe strada Tineretului), fie că sunt angajați, fie că sunt pacienți – trec printr-un tunel de dezinfecție. Acesta ne ajută să prevenim răspândirea noului coronavirus COVID-19. Mulțumim domnului Mihai Tărâță și asociaților firmei TCE 3 Brazi care au donat spitalului atât tunelul, cât și un Video-Rino-laringoscop care încă de ieri este folosi la CPU Roman și cele două compartimente mobile, amplasate în locul cortului, care ajuta la trierea pacienților care vin în spital prin mijloace proprii. De asemenea, prin această donație, Spitalul Roman a mai primit cinci covoare dezinfectante, 3.000 de recoltoare mediu lichid, echipamente de protecție și dezinfectanți”.
Mulțumim domnului Ioan Eugen Borș și celorlalte persoane care au contribuit la achiziționarea unui Video-Rino-laringoscop pentru Secția de ATI.
De asemenea, mulțumim tuturor celor care au ajutat spitalul în aceasta bătălie cu noul coronavirus, donând echipamente medicale de protecție și dezinfectanți.
Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat în aceasta perioada dificilă”.

„Ecograf primit donație la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Mulțumim domnului Alexandru Rotaru, familiei acestuia și familiei Amurăriței pentru ecograful donat Spitalului Municipal de Urgență Roman, folosit în Laboratorul de Radiologie și Imagistica Medicală.
Ecograful staționar 4D, modelul Clearvue 850 Philips, în valoare de 25.000 de euro, este de înaltă calitate, poate efectua investigații abdomino-pelvine și de părți moi, procesează un volum mare de date în timp real și are o calitate excelentă a imaginilor”.

„Transmitem mulțumirile noastre către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și Părintelui Protopop Dragoș Alexandru Munteanu, pentru cele 300 de măști de protecție donate astăzi Spitalului Municipal de Urgență Roman. De asemenea, mulțumim și pentru cuvintele de încurajare și de înaltă trăire duhovnicească, binevenite în aceste vremuri de grea încercare”.

„Pentru triajul epidemiologic, la Spitalul Municipal de Urgență Roman, pentru Secția de Pediatrie s-a montat un container tip birou, donat de omul de afaceri romașcan George Biciușcă. Spațiul a fost echipat și dezinfectat astfel încât să poată fi folosit de astăzi, pentru pretrierea micilor pacienți, care se prezintă la spital cu mijloace proprii. Părinții care se prezintă la Pediatrie în vederea consultării copiilor sunt rugați sa fie responsabili, sa se supună trierii și sa fie corecți în declarații pentru binele fiecărui dintre noi și pentru a trece în siguranță peste această perioadă dificilă. Mulțumim tuturor celor care se mobilizează și ajuta în aceste momente de pandemie”.

Reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman fac un apel la romașcani să se informeze doar din surse oficiale și să respecte măsurile instituite de autorități.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0