Prima paginăSocial

Ninsori pe arii extinse și condiții de formare a poleiului pe drumurile din Moldova

Ninsori pe arii extinse și condiții de formare a poleiului pe drumurile din Moldova

Dimensiune text

 

 

Duminică, 16 decembrie, la orele prânzului, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășura normal, fără probleme deosebite cauzate de starea carosabilului sau a vremii, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Carosabilul era umed în toată regiunea ca urmare a ninsorilor slabe înregistrate, cu porțiuni cu zăpadă frământată în strat de sub 3 centimetri în județul Neamț, între 1-2 centimetri pe raza județelor Suceava, Vrancea și Botoșani și în strat de sub 1 centimetru în zona Câmpulung Moldovenesc, dar și în județele Bacău și Vaslui.

„La nivelul DRDP Iași, noaptea trecută (15 spre 16 decembrie) s-a acționat cu 268 de autoutilaje și s-au răspândit 2.013 tone material antiderapant. De altfel, pe fondul avertizărilor emise de meteorologi, echipajele DRDP Iași au acționat în permanență pe parcursul weekend-ului, cu precădere în sudul regiunii, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație. În intervalul cuprins între noaptea de vineri spre sâmbătă (14 spre 15 decembrie) și dimineața zilei de duminică (16 decembrie), pe drumurile naționale din administrare s-au răspândit 3.923 tone de material antiderapant”, precizează reprezentanții DRDP Iași.

Duminică la orele prânzului, cerul era acoperit în toată regiunea, cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsori slabe și moderate cantitativ în majoritatea județelor regiunii, excepție făcând zonele Foltești și Traian, din județul Galați, unde plouă. Vizibilitatea era bună, iar temperatura aerului este cuprinsă între -3 grade (Câmpulung Moldovenesc) și +2 grade (Galați). Potrivit meteorologilor, în următoarele ore, pe arii relativ extinse va ninge, în general moderat cantitativ. Vântul va avea unele intensificări la altitudini mai mari, spulberând zăpada.

De asemenea, pentru zona centrală și vestică a țării, se mențin codurile galben și portocaliu de ninsori și viscol, cu temperaturi ce favorizează formarea ghețușului și a poleiului, până la jumătatea săptămânii viitoare, inclusiv în regiunea Moldovei.

„La nivel național, direcțiile regionale de drumuri și poduri intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a oferi condiții optime unui trafic în siguranță. DRDP Iași atenționează însă șoferii să circule cu atenție, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și informarea prealabilă cu privire la starea sectoarelor de drum ce urmează a fi tranzitate”, mai spun reprezentanții DRDP Iași.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0