Niciun candidat pentru postul de director al Spitalului Roman

Deşi mai este o singură zi în care pot fi depuse dosarele de înscriere la concursul pentru ocuparea postului de director general al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, până acum niciun candidat nu s-a arătat interesat.

La sfârşitul lunii iulie, Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman anunţa desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al acestei instituţii. Concursul se va desfăşura, conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, în data de 26 august 2015, la sediul Primăriei Municipiului Roman.

Înscrierile şi dosarul de concurs trebuie depuse la sediul Primăriei Roman, Biroul resurse umane, într-un interval care se încheie cu şapte zile înainte de data stabilită pentru susţinerea concursului, respectiv până la data de 18 august 2015. În acest moment, spitalul este condus de medicul Mihaela Banu (foto), care a ocupat funcţia de manager interimar începând cu luna ianuarie a acestui an, după ce fostul manager, medicul Cătălina Pălăncianu, şi-a dat demisia.

„Până la finalul săptămânii trecute nu era depus niciun dosar pentru acest post. Sper să nu avem surpriza neplăcută de a nu avea niciun candidat pentru postul de director al spitalului. Dacă, totuşi, ne vom afla în această situaţie, îi putem prelungi mandatul de manager interimar medicului Mihaela Banu”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Concursul va cuprinde o probă scrisă, care se va desfăşura pe data de 26 august, ora 11:00, proba de susţinere a proiectului de management, la ora 13:30, şi interviul, ora 14:00.

Pentru acest concurs de selecţie se pot înscrie persoane fizice care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic; absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, ori absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ, organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii; cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii; nu sunt condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală; apţi, din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic); nu au vârsta de pensionare, conform legii.


COMENTARII

WORDPRESS: 0