Prima paginăSport

Nici o medalie la mondialele de atletism ale juniorilor

Dimensiune text

S-au dus vremurile cînd Bianca Perie cîștiga titlurile mondiale la aruncarea ciocanului la mondialele de juniori, mici și mari, iar România avea atleți care se întorceau acasă cu medalii. La ediția din acest an, desfășurată la Barcelona și încheiată duminică, 15 iulie, nici unul dintre atleții români nu a reușit să urce pe podium, la fel cum se întîmplase și cu seniorii, în cadrul europenelor disputate cu puțin timp în urmă.

 

Romanul a avut și el o reprezentantă, pe Roxana Perie (foto), la aruncarea ciocanului. Eleva antrenorului Lucică Cucoș, care nu a împlinit 17 ani, nu a reușit să prindă finala într-o competiție cu adversare mai în vîrstă și mult mai experimentate.

Cele mai bune rezultate pentru delegația României au fost obținute de Alina Rotaru – locul al cincilea la săritura în lungime, Bianca Răzor – locul al șaselea la 400 metri plat, Adelina Panaet – locul al optlea la 3.000 metri obstacole.
Bianca Lazăr Fazekaș a fost a 11-a la aruncarea ciocanului, cu 58,09 metri, în condițiile în care prima clasată, Alexandra Tavernier (Franța), a aruncat 70,62 metri, record al mondialelor de juniori cu care ar fi intrat în primele șase locuri la europenele de seniori.
În fine, Luminița Ichim a prins și ea finala de 12 la 1.500 metri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0