Nemulţumiţi de nota la bacalaureat

Dimensiune text

În Neamţ au fost depuse 1.035 de contestaţii, cele mai multe fiind la limba română.

Mai bine de 1.000 dintre candidaţii la examenul de bacalaureat s-au considerat nedreptăţiţi de notele acordate de comisiile din cadrul centrelor de evaluare. Comisia judeţeană de contestaţii a primit 1.035 de contestaţii din întregul judeţ, cele mai multe fiind, ca de obicei, la limba română. Au fost depuse 418 contestaţii la limba română, dintre care 366 pentru candidaţii de la limba română real. La istorie s-au depus 147 de contestaţii, 99 la matematică – licee tehnologice, 87 la biologie vegetală şi în număr mult mai mic la celelalte discipline de concurs.

Contestatarii trebuie să ştie, însă, că nu este obligatoriu ca, după reevaluare, să primească o notă mai mare. În decursul anilor, au fost numeroase cazurile când nota primită după contestaţie a fost mai mică decât nota iniţială. Conform regulamentului, pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este
nota acordată de către comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate mai sus, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota acordată iniţial de comisia de evaluare.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afişate vineri, 11 iulie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0