Prima paginăActualitateNeamt

Nemțenii luptă pentru pământ

Dimensiune text

Peste 2.300 de petiţii au fost înregistrate, în 2015, la Prefectura Neamţ, iar cele mai multe dintre acestea au venit de la cetăţeni. Ca şi în alţi ani, marea durere a oamenilor rămâne pământul pe care nu l-au primit, din varii motive.

„Solicitările pe fond funciar sunt cele mai numeroase, aproape jumătate dintre petiţii şi audienţele acordate în 2015 sunt pe această temă. De fiecare dată, foarte multe dintre aceste probleme se datorează, o parte, inacţiunii factorilor de decizie la nivel local, schimbărilor din legislaţie, faptului că cei care sunt îndreptăţiţi să-şi reconstituie dreptul de proprietate au probleme în familie, pe moşteniri, pe dezbaterea succesiunilor, şi de aici decurg toate celelalte probleme care, inevitabil, se văd sec în statistici ca fiind probleme de fond funciar”, a precizat Vlad Angheluţă, prefectul judeţului Neamţ.

Raportat la numărul de săptămâni al unui an, reiese că, în medie, în 2015, Prefectura Neamţ a înregistrat, în fiecare săptămână, 20 de petiţii pe probleme de fond funciar.

COMENTARII

WORDPRESS: 0