Nemțenii, garanții unui credit de 6.500.000 lei

Compania județeană Apa Serv vrea să împrumute suma de 6.500.000 lei. Finanțarea nerambursabilă, cu o maturitate de 13 ani, ar urma să fie garantată de Consiliul Județean (CJ) Neamț.

 

Compania județeană are nevoie de acest împrumut pentru realizarea investiției publice de interes regional „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Neamț”.

Conform proiectului de hotărîre, care va intra miercuri în dezbaterea aleșilor județeni, Apa Serv va asigura integral plata serviciului anual al datoriei publice locale, a oricăror impozite și taxe aferente realizării obiectivului de investiții de interes regional și a altor cheltuieli neeligibile ale finanțării rambursabile.

Compania județeană Apa Serv a încheiat un contract cu Ministerul Mediului și Pădurilor privind finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană pentru proiectul de investiții publice de interes regional mai sus menționat. Obiectivele principale ale proiectului sînt asigurarea conformării cu legislația națională și europeană în sectorul de mediu, la nivelul principalelor localități din județ, privind epurarea apelor uzate urbane și creșterea calității apei destinate consumului uman.

Valoarea totală a proiectului este de 453.589.363 lei fără TVA, valoarea eligibilă a contractului de finanțare este de 422.335.271 lei, iar pentru implementarea acestui proiect este necesară asigurarea resurselor financiare pentru cofinanțarea cheltuielilor.


COMENTARII

WORDPRESS: 0