Nemțeni, colegi de partid cu Andreea Răducan

Dimensiune text

Duminică, la Bucureşti a avut loc lansarea Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), „un demers politic care pleacă de la cetăţeni şi este pentru cetăţeni. Alături de PACT au fost Marian Staş, Andreea Răducan, dar şi cetăţeni din toată ţara – profesori, medici, pensionari, elevi, sportivi – care şi-au arătat susţinerea şi încrederea faţă de o nouă generaţie de lideri, o generaţie mult aşteptată de români, la 26 de ani de la Revoluţie”, după cum susţin reprezentanţii acestui nou partid.

pact 02Printre membrii noii formaţiuni politice se numără şi mai mulţi nemţeni. Aceştia vor fi colegi de partid cu Andreea Răducan, campioana olimpică la gimnastică. Aceasta le-a garantat celor prezenţi la eveniment că: „Susţinerea mea este absolut necondiţionată, atât timp cât îşi vor dori să facă performanţă. Să fie într-un ceas bun, mult curaj, să nu vă pierdeţi conduita şi drumul”.

La evenimentul de lansare a PACT, ce s-a derulat la Teatrul Elisabeta, au fost prezente aproximativ 300 de persoane, în timp ce alte aproape 4.000 de persoane au văzut activitatea pe internet, prin livestream. Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi un elev al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”. Bogdan Crăciun le-a transmis celor prezenţi că este aproape de ei pentru că vrea o schimbare pentru România.

Unul dintre fondatorii PACT este Sebastian Burduja. El a urcat pe scenă la final de eveniment şi a explicat de ce a ales să se implice în politică şi de ce s-a întors în ţară, după 12 ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii. „Sunt tot atâtea poveşti de viaţă câţi oameni sunt cred în acest PACT pentru România. Nu doar aici în această sală, ci peste tot în ţară şi peste tot în lume. Tuturor le pasă de România şi sunt, fără excepţie, tineri de toate vârstele. Pentru că tinereţea este o stare de spirit. Arena publică este imorală, murdară şi periculoasă, dar cât de etic este astăzi refuzul implicării? Mai acceptăm o nouă generaţie pierdută? E vorba de generaţia copiilor noştri, dragi prieteni. Viitorul le aparţine, România le aparţine. Dar pentru ca ei să aibă o şansă mâine, trebuie ca noi, astăzi, aici şi acum, să spunem «ajunge» şi să acţionăm. A sosit timpul să ne întrebăm nu de ce aşa-zişii lideri politici îşi bat joc de noi toţi, ci de ce le mai permitem noi să facă asta. În «împreună» stă totul. Fără «împreună» nu suntem o ţară. Împreună astăzi şi în fiecare zi de acum înainte”, a afirmat Sebastian Burduja.

Printre membrii nemţeni ai PACT se numără Iulian Bulai, originar din Tămăşeni, licenţiat în arte vizuale şi stagiar al Delegaţiei Uniunii Europene în Islanda, Andrei Carabelea, fondator al Asociaţiei „Sens Civic”, sau Romeo Stoica, antrenor de tenis.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Lica Mosu 4 ani

    Daca PACT va si actiona in sensul spuselor lui S B: ,,A sosit timpul să ne întrebăm nu de ce aşa-zişii lideri politici îşi bat joc de noi toţi, ci de ce le mai permitem noi să facă asta.” atunci vor avea aderenti (de la elevi la pensionari !) Numai sa nu-si piarda ,,conduita si…drumul” !!