Articol publicat în data de: joi, 09 Mar 2017Nemțeanul Sorin Moisă, în topul europarlamentarilor „a căror activitate merită urmărită în 2017”

 

Europarlamentarul nemțean Sorin Moisă figurează într-un clasament al europarlamentarilor a căror activitate merită urmărită în anul 2017, top realizat anual de publicația Politico.

Europarlamentarul Sorin Moisă

Cel mai bine plasat dintre cei trei europarlamentari români din top este social-democratul Sorin Moisă, care ocupă poziția 31. Despre Sorin Moisă, singurul român care a figurat în ierarhia din 2016, Politico notează că a jucat un rol extrem de important în finalizarea acordului CETA. „Unii ar spune că Moisă a avut o contribuție mai importantă chiar decât cea a comisarului european Cecilia Malmstrom. A fost stânca schimbului economic liber într-un grup socialist divizat”, se arată în articol.

Un alt social-democrat, Victor Boștinaru, este pe locul 33, în timp ce Adina Vălean, reprezentantă a grupului popularilor europeni (PPE), ocupă locul 35. Lista celor mai de viitor 40 de europarlamentari nu este, potrivit Politico, o ierarhie a celor mai ample CV-uri sau a celor mai răsunătoare nume, ci o evaluare în funcție de rezultatele individuale și de prioritățile legislative.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>