Prima paginăActualitate

Nemțean reținut în cazul de evaziune fiscală în care sunt cercetați trei bărbați din Hârlău

Nemțean reținut în cazul de evaziune fiscală în care sunt cercetați trei bărbați din Hârlău

Dimensiune text

 

bani leiOfițerii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț au mai reținut o persoană în cazul infracțiunii de evaziune fiscală în care sunt implicați trei bărbați din județul Iași.

În urma extinderii cercetărilor în cazul infracțiunii de evaziune fiscală, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reținut luni, 10 octombrie, un bărbat de 49 de ani, din Piatra Neamț, bănuit de săvârșirea faptei. În același caz, au mai fost reținuți, în data de 5 octombrie, trei bărbații cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, toți din Hârlău, județul Iași.

„Aceștia sunt cercetați pentru faptul că, în perioada februarie 2014 – decembrie 2015, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ce au fost folosite în mecanismul evazionist, au ajutat nemțeanul de 49 de ani, administrator al unei societăți, să-şi diminueze obligaţiile de plată faţă de bugetul de stat prin înregistrarea unor cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului se ridică la peste 188.000 lei”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

În ziua de 10 octombrie, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 49 de ani, pentru săvârșirea infracţiunii de evaziune fiscală. Faţă de ceilalți trei bărbați, la data de 6 octombrie, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă 60 de zile.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0