Nemțean cu trei condamnări, pentru evaziune și conducere fără permis, prins în Marea Britanie

Nemțean cu trei condamnări, pentru evaziune și conducere fără permis, prins în Marea Britanie

Dimensiune text

 

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ. Neamţ, în colaborare cu Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracţiuni comise pe teritoriul României.

Marți, 18 septembrie, autorităţile din Marea Britanie au depistat şi reţinut un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamţ, pe numele căruia existau trei mandate de executare a pedepsei închisorii. Acesta era condamnat de Tribunalul Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de patru ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, Judecătoria Aiud şi Judecătoria Iaşi l-au condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani, respectiv nouă luni de închisoare, pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

„În fapt, în perioada aprilie – iunie 2010, bărbatul a emis, în numele unei societăţi comerciale din Piatra Neamţ, 19 facturi fiscale prin care a atestat, în mod nereal, că a prestat către o altă societate, servicii de consultanţă în valoare de 4.252.906 lei, în scopul degrevării acestei societăţi comerciale de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat cu titlu de TVA şi impozit pe profit. Totodată, în cursul anului 2015, acesta a fost depistat de poliţiştii din cadrul IPJ Alba şi IPJ Iaşi în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi nu poseda permis de conducere”, informează IPJ Neamț.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii nemţeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Miercuri, bărbatul a fost predat de către autorităţile din Marea Britanie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0