Prima paginăSocial

„Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”

„Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”

Dimensiune text

 

neglijentaJoi, 14 aprilie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ a avut loc lansarea Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţă „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”. Campania se înscrie în cadrul programului naţional de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului – prioritate a Poliţiei Române pentru anul 2016, abordând un gen de infracţionalitate care are o pondere mare în totalul infracţiunilor de furt şi, mai ales, un impact deosebit în ceea ce priveşte percepţia populaţiei asupra siguranţei personale.

Iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări SA, campania se va desfăşura în perioada martie-august 2016, vizând informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţă. În vederea promovării mesajelor preventive a fost constituit un site tematic – www.prevenireafurturilor.ro, cât un material video şi un spot radio.

Poliţiştii vor organiza acţiuni de promovare a campaniei în locuri publice (parcuri, zone comerciale etc.) sau şcoli şi vor participa la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii furturilor din locuinţe.

La nivelul judeţului Neamţ vor fi distribuite 4.000 flyere cu recomandări preventive în cadrul întâlnirilor cu beneficiarii campaniei şi vor fi expuse 150 de afişe la avizierele asociaţiilor de proprietari, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

„Statistic, unul din patru furturi sesizate este furt din locuinţă, iar după mediul de producere unul din trei furturi din locuinţe este în mediul urban. Modurile de operare sunt, mai ales, prin efracţie, prin împrietenire sau folosirea de chei potrivite. Un geam lăsat deschis, o uşă neasigurată sunt, de cele mai multe ori, «invitaţii pentru hoţi». De asemenea, permiterea accesului în locuinţa a unor persoane care pretind că reprezintă diferite instituţii sau pretind că vor să cumpere sau să vândă diverse produse nu face altceva decât să ofere o oportunitate pentru infractori. Pentru fiecare dintre noi, locuinţa reprezintă acel spaţiu în care ar trebui să ne simţim în siguranţă, iar orice încălcare a acestui spaţiu intim de siguranţă personală generează o stare de disconfort şi nelinişte. Un argument important în alegerea variantei de lucru a fost reprezentat de importanţa conştientizării de către publicul ţintă a necesitaţii adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi a consecinţelor neluării unor masuri preventive fundamentale”, precizează un comunicat de presă al IPJ Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0