Prima paginăEducatie

Nedecontarea abonamentelor a umflat numărul absențelor

Dimensiune text

În luna martie, elevii din județul Neamț s-au apropiat de un record nedorit în ceea ce privește numărul absențelor înregistrate. Câteva absențe le-au lipsit acestora până să atingă valoarea rotundă de 200.000.

 

 

În cataloage s-au înregistrat 196.833 de absențe, din care 89.717 motivate. Campioni incontestabili sunt – și de această dată – elevii de liceu de la cursuri de zi, care au adunat 112.167 de absențe, cele mai multe figurând în dreptul elevilor de clasa a IX-a și a X-a. Absențele reprezintă și motivul pentru care zece elevi de liceu din clasa a XI-a și a XII-a au fost exmatriculați.

Oficialii inspectoratului școlar pun numărul mare de absențe pe seama oboselii elevilor la mijlocul unui semestru lung, dar admit și că mare parte dintre absențe se datorează faptului că, de jumătate de an, nu s-au mai decontat abonamentele elevilor navetiști și că, pentru mulți elevi de la țară, a fi prezent la școală zi de zi este un lux. „Luna martie este o lună plină de școală și aflată la mijlocul unui semestru lung, o lună în care încheierea situației școlare pare încă departe și, de obicei, în această perioadă, ne confruntăm cu o creștere a numărului de absențe. De asemenea, statistica lunară a fost influențată și de faptul că abonamentele școlare nu se mai decontează. Mulți elevi navetiști au renunțat la abonamente și nu mai vin zi de zi la școală”, a spus inspectorul școlar responsabil cu activitatea educativă, Eugen Dinu Vasiliu.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0