Neamţul are un tânăr ambasador al FEDRA

Neamţul are un tânăr ambasador al FEDRA

 

Începând de miercuri, 14 septembrie, judeţul Neamţ are un ambasador. Ştefan Căliman a fost numit Tânăr Ambasador Regional al FEDRA în judeţul Neamţ, Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Tinerii Ambasadori Regionali (YRA) sunt studenţi de elită sau tineri profesionişti, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, interesaţi de cooperarea inter-regională. Ei contribuie la extinderea comunităţii FEDRA (Federaţia Actorilor Regionali din Europa), prin identificarea a câte 50 de actori-cheie din regiunea lor, anunţă reprezentanţii asociaţiei.

stefan-caliman-fedra-02

„Prin intermediul Tinerilor Ambasadori Regionali, FEDRA va putea sprijini proiectele actorilor regionali şi îi va putea aduce mai aproape de iniţiativele şi reţelele europene, ajutându-i, spre exemplu, să identifice fondurile europene adecvate necesităţilor lor. Lansată la sfârşitul lunii iulie, iniţiativa a atras mai mult de 350 de aplicaţii din întreaga Europă. Organizaţia îşi sprijină membrii pentru scrierea şi implementarea de proiecte finanţate prin programele Uniunii Europene, în şase sectoare principale, urmărind totodată să creeze o comunitate de 20.000 de actori regionali-cheie din întreaga Europă. Comunitatea se extinde rapid datorită dedicării membrilor echipei şi succesului iniţiativei «Tineri Ambasadori Regionali»”, se arată în comunicatul de presă remis redacţiei.

Ștefan Căliman spune că luna viitoare se va afla în Neamţ, pentru a oferi şi mai multe detalii despre acest proiect şi rolul său în cadrul ONG-ului. „Sunt născut în Piatra Neamţ, unde, anual, mă întorc acasă. Am plecat la Roma din perioada liceului, unde, mai târziu, am absolvit Facultatea de Știinţe Politice, iar mai apoi masterul în Studii europene. Totodată, dorinţa mea este de a mă întoarce definitiv în judeţul de baştină şi de a contribui, de la nivelul meu, la dezvoltarea regiunii, prin competenţele dobândite în străinătate, în particular în domeniul afacerilor europene”, ne-a mărturisit tânărul ambasador.

Ștefan Căliman vorbeşte engleza, franceza şi italiana, iar anul trecut, în 2015, şi-a adus contribuţia la un proiect pentru un StartUP, organizat de Ministerul Muncii din Italia, pentru încurajarea tinerilor întreprinzători.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0