Neamţul a depus 1.200 de proiecte pe fonduri europene

Neamţul a depus 1.200 de proiecte pe fonduri europene

„Anul 2013 va fi anul răspunderii”
Oamenii cu funcții cheie sunt chemați să sprijine Arhiepiscopia
Premii de la Academia Școlilor Central Europene pentru proiecte romașcane

 

finantareLa Prefectura Neamţ a avut loc joi, 29 septembrie, şedinţa lunară a Colegiului Prefectural, o analiză fiind făcută pe atragerea de fonduri europene. Neamţul se plasează doar pe locul al treilea în clasamentul Regiunii Nord-Est pe numărul de proiecte depuse pe dezvoltarea rurală.

Astfel, conform datelor autorităţilor, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, rata absorbţiei a depăşit 90%, efectuându-se plăţi în valoare de peste 8,5 miliarde de euro. La nivelul judeţului Neamţ s-au depus peste 1.200 de proiecte şi s-au făcut plăţi de peste 130 milioane de euro.

„Chiar dacă ne situăm în primele trei locuri ale clasamentului Regiunii de Nord Est în ceea ce priveşte numărul de proiecte depuse pe PNDR, pentru a mări gradul de absorbţie poate că ar trebui să găsim modalităţi cât mai eficiente de promovare a acestor oportunităţi şi de sprijinire a potenţialilor beneficiari în etapele de pregătire şi de depunere a unui proiect”, a precizat prefectul Niculina Dobrilă.

În anul 2016, în judeţul Neamţ, autorităţile publice au depus 15 proiecte pe Măsura 7.2 – Investiţii în Modernizare Infrastructurii de Bază, cu o valoare nerambursabilă totală de 17,5 milioane de euro, şi cinci proiecte cu o valoare nerambursabilă totală de 2,5 milioane de euro pe Măsura 7.6 – Investiţii în Protejarea Patrimoniului Cultural. „Tot în anul 2016, entităţile private au depus proiecte în domeniul agricol pe măsurile Investiţii în Exploataţii Agricole (cinci proiecte în valoare nerambursabilă de 552.000 de euro) şi Sprijin pentru Instalarea Tinerilor Fermieri (opt proiecte cu o valoare nerambursabilă de 340.000 de euro), precum şi în sectorul neagricol pe măsurile Sprijin pentru Înfiinţarea de Activităţi Neagricole în Zona Rurală (28 de proiecte cu o valoare nerambursabilă totală de 1,96 de milioane euro) şi Dezvoltarea Activităţilor Neagricole în Zona Rurală (53 de proiecte cu o valoare nerambursabilă totală de 10,6 milioane de euro)”, se arată în comunicatul Prefecturii Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!